převod analogového zvuku na digitální

Dobrý den, potřebovala bych převést několik MC na digitální formát mp3... Mám stáhnutý program, na tento převod, al echyba je v kabelu...jaký kabel potřebuji pro propojení přehrávače s PC? Došla jsem jen tak daleko, že jsem pomocí koncovek od sluchátek (s mikrofonem) dokázala nahrát zvuky přes mikrofon, takže s pořádným šumem. jak napojit přehrávač přímo? Děkuji moc za radu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den ..

Vašemu problému rozumím, sám jsem podobný řešil.
Mikrofon je bohužel moc citlivý na takovýto druh zvuku, doporučuji spíše zapojit přes linku, kterou byste tam měl mít také. Linkový výstup a vstup, takže sluchátkový výstup je v pořádku na kazetovém přehrávači a nyní zapojit do linkového vstupu a pak si vyzkoušet v programu nahrát kousek nahrávky a doladit si jeho citlivost pomocí jezdce ve zvukových zařízení ...
Co se týče kabelu, tak asi nejlepší je stereofonní jack na obou stranách ..

Obrázek uživatele Jones
[11941] RE:

No mikrofon moc citlivy neni ale predpokladam pouziti mikrofonu k PC a od mikrofonu za 10Kc se opravdu moc cekat neda.

Musim jen upozornit ze v pripade zapojeni pres integrovanou zvukovou kartu se prilisna kvalita take cekat neda. Jinak ma Jome 100% pravdu.

Obrázek uživatele TheALuminium

To jo, ale většinou to skoro nikdo nepozná že se kvalita zhorší. To spíše trénované ucho :-) , ale samozřejmě jde o tu zvukovou kartu, ale novější základní desky už podporují velmi slušné integrované karty.

Obrázek uživatele Tor

Omlouvám se, ale z předchozích přizpěvků jsem nepochopil. Chtěl jsem se tedy zeptat: jak je možné propojit cívkový magnetofon (reproduktorový výstup) s Pc? Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele TheALuminium

Pokud u něj máte reproduktorový výstup, tak je potřeba říct jaký, protože takhle si můžu myslet, že to je třeba 3,5 mm mono jack :-)

Obrázek uživatele Jagielski_z

Vážená,
ve Vašem příspěvku píšete,že máte stáhnut program na tento převod.Já bych potřeboval převést gramofonové desky z gramofonu vybaveného CINCH konektory připojením na zvukovou kartu PC a vhodným programem stáhnout obsah desek na PC a pak vypálit (bylo mi to porazeno počítačovou firmou).Poradila byste mi,kde tento program stáhnout?
Děkuji.
Ing.Zdeněk Jagielski

Obrázek uživatele tatik

Vidím,že se nám tu diskuze pěkně rozjíždí, tak se taky přidám. :-)
To wayra : pusťte si program, který jste si stáhla, zapojte kabel do přehravače a postupně strkejte druhý konec kabelu do každé zdířky v PC, resp ve zvukové kartě. Uvidíte, že se Vám někde objeví záznam. Pokud ne, bude třeba zkontrolovat nastavení. V pravo dole na liště (systray) je repráček. Klikněte na něj a vyskočí Vám okno s nastavením. Koukněte do Vlastností a tam se dá nastavit záznam nebo přehrávání. Koukněte do záznamu. Pro jistotu pro začátek povolte vše. Může se také stát, že máte nějaký software, kterým se nastavuje zvukovka. Pak bude potřeba zkontrolovat i tento. Může se stát, že kvalita nebude dobrá, pak bude potřeba si pohrát s nastavením. Je třeba počítat s tím, že než budete spokojena se záznamem, bude to chvíli trvat.
To Tor : na magnetofonech může být konektor pro výstup. Tím nemám na mysli jen výstup na repráky. Zkuste raději zkusit tento, pokud tam je. Konektory se dají udělat jakékoliv. S některými je třeba si ale vyhrát.
To Jagielski_z : Doporučil bych Vám se kouknout po nějakém návodu, jak záznam převést. Není to totiž jen přehrát záznam do PC a vypálit. Gramofonové desky bývají "zašuměné" a ozývá se z nich různé praskání. Je třeba tento šum odfiltrovat. Samozřejmě tím utrpí kvalita, ale je to menší zlo. Záleží, jaký jste "fajnšmekr" a jakou máte aparaturu. Podle toho si budete muset vyhrát s převodem. Ale je to ideální na dlouhé zimní večery. :))

Obrázek uživatele Dick

Jen jsem se chtěl podělit: na tyto případy používám program Audacity http://audacity.sourceforge.net/. Je zdarma a celkem ujde.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.