HDMI zvuk

Zdravím,
takže problém je v tom,že jsem si pořídil TV LG 37LD450,s RGB + PC audio vstup(hned vedle vstupu HDMI) no a prostě zaboha nemůžu dostat k tomu Video signálu zvuk. Propojil jsem to klasicky jackem na jedné straně ze zvukovky , jackem na druhé straně do toho Audio IN, jenže to prostě nejde. Nejspíš je to asi tím,že ten jack ze zvukovky posílá anolagovej signál,jenže do vstupu(na zvukovce) SPDIF jack nejde, takže nevím kterej konektor by tam měl jako bejt ? Jinak prostě na tej televizi nejde nastavit,aby když běží video z HDMI,šel třeba zvuk z AV(že bych tam připojil klasicky ten analogovej)... tak co teď ? :( (deska : Gigabyte Technology Co., Ltd. X38-DS4 (Socket 775) )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[51424] HDMI zvuk

ono by ti mohl jít zvuk z HDMI, ale záleží, co máš za grafickou kartu..
ale rozhodně by mělo jít i klasicky jackem - ze zelenýho výstupu do vstupu na televizi jack.. nevím proč tam motáš SPDIF..

ty máš na TV klasickej cinchovej stereo vstup - to je červený a bílý konektor vedle žlutého v horní žádce zdířek.. potřebuješ tedy jack-cinch redukci (rozdvojku) a ze zelenýho v kompu to pude sem.. sválně zkus přehrát na TV zvuk nejprv bez připojenýho hdmi a pak až s ním.. hrát yb to ale, když se budeš snažit, mělo v obou případech..