Windows live messenger VIRUS

Dobry den,mam zavazny problem,pouzivam jenom windows live messeger protoze vetsina mych znamych je prave ze zahranici a asi pred 3 dny se mi uplne poprve stalo ze se nekdo dostal do nasi konverzace s pritelem ale ne jako treti kontakt, byl prihlaseny pres moji adresu nekde na internetu coz nechapu protoze tohle u messengreu neni mozne takze jsme v konverzaci byli vlastne tri, ja, muj pritel a nekdo treti ale take pres moji adresu, no pouzival docela drsne vyrazy a z toho co rikal bylo jasne videt ze o nas neco vi, jsem si jista ze to nebyl nikdo ze znamych protoze tady ani nikdo pomalu messenger nezna a vetsina z nich si sedne k pocitaci tak jednou za tyden a kdyz sem projizdela net tak tam ani nebyl zadny navod v cestine jak provest neco takovyho takze podle me slo o neznamou osobu ze zahranici ktera ted o me mozna vi spoustu informaci a vubec nevim k jakym souborum ma pristup.projela sem pc avastem a nic mi to nenaslo a taky se mi dvakrat stalo ze se prihlasil online kontakt ktery nebyl vubec v mem seznamu.nikdy jsem zadny virus v messengru nemela a vubec nevim co s timhle delat. nemuzu vubec najit nakej cleaner pro messenger a normalni antivirak to nevidi.docela se bojim ze si ted nekdo muze v pohode projizdet mym pocitacem...mate prosim naky napad co s tim?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, bud máš v PC nějakou havět, která odeslala tvé přihlašovací údaje neznámé osobě, nebo jsi někde mohla být přihlášená na veřejně přístupném PC a tam odtud dotyčnej zná tvé údaje, ale je i spousta jinejch možností jak se k informacím dostal. Aby sis byla jistá, že neni tvůj PC napaden, projed to tímto http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/ , at to udělá i přítel. Pokud scanner nic neobjeví, nebo i vyléčí/odstraní, změn si hned heslo, já osobně bych založil i nový účet.
Nevím jak v messegeru, ale např SKYPE může být přihlášeno na několika PC stejného účtu, aniž by majitel zjistil, že je jeho konverzace sledována (teda pokud se z ostatních PC nezačne psát), to za předpokladu, že jiný člověk zná přihlašovací údaje.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Určo smaž účet, vytvoř nový.. Přeinstaluj Messengera. Koukni kam ukládá historii a vymaž jí. Aktualizuj Avast a sleduj spojení tvého počítače s ostatními.

Nainstaluj všechny aktualizace systému z Win Update.. Máš Windows XP?

Pro další zabezpečení udržuj aktualizované programy - http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal/

Jestli provádíš na MSN nějaká obchodní jednání nebo komunikaci, která má finanční hodnotu, zvaž koupi kvalitního placeného antiviru (Eset Smart Security), vyplatí se to. V tomto případě přeinstaluj systém a začni od znova zabezpečeně.

Jestli máš opravdu podezření, že někdo PC ovládá, tak do doby kdy budeš mít PC zabezpečené sleduj každý podezřelý pohyb a klidně zakazuj komunikaci na firewallu (laicky řečeno vytahuj LANku ze zdířky) když se něco bude dít - bez připojení není možné ovládat na dálku počítač.

Obrázek uživatele veronika24

Ok zkusim vsechno co ste mi poradili a snad uz se to nestane...moc dekuju za odpovedi


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.