Virus v operační paměti,nezle spustit ovladač k internetu

Mám problém s virem a ovladači k internetu. Más sestra má internetové připojení Web'n'walk od společnosti T-mobile. Antivirový program avast našel virus (win32:swizzor(trj)) přímo na ovladači internetového připojení manager.exe. Po přesunutí souboru do truhly a následném odinstalování, jsem zadal kontrolu na viry. Vše je v pořádku avšak při opětovné instalaci web'n'walk manageru z orig. CD avast onámí prítomnost viru na souboru manager.exe a celá instalace spadne. Pokud Však zvolím v Avastu při ohlášení viru _žádná akce_ program se nainstaluje, bohužel však nelze spustit. Objeví se hláška : Windows cannot acces the specified device, path or file. You may have not the appropriate permissions to access the item. (anglicky rozumím- nebojte)

Prosím o jakoukoliv brzkou radu

Obrázek uživatele tatik

Otestujte soubor na www.virustotal.com . Já jsem měl (resp. stále mám) na 2 počítačích ten samý problém na SW, který byl 100% OK. Už jsem odeslal hlášení. Dělá to databáze vydaná včera. Problém tedy byl již včera nebo dnes po aktualizaci antiviru.
Máte Avast ?

Obrázek uživatele psychocowboy

chybna detekce, nech avasta vyblbnout a ignoruj to..na virovych forech jsem nasel reakci, ze uzivatel stahl novy instalator pro Web'n'walk a vse jede v pohode, a avast je potichu... takze zkusil bych tohle ;)...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám přesně stejný problém, jaký byl popsán v původním dotazu. Z rad zde uvedených však stále netuším, co mám tedy provést. Co je myšleno oním, že "uzivatel stahl novy instalator pro Web'n'walk". Co je to ten "instalator". Mám k dispozici jen původní CD k instalaci web´n´walk.
Navíc jsem teď zjistila, že připojení k internetu lze spustit přes nabídku v počítači Start - Připojení, což mi není jasné, jak to teda funguje, když program k tomuto připojení (w´n´w) sám o sobě stále fungovat nechce.

PS.: možná se ptám úplně hloupě, ale popravdě počítačům a jejich funkci příliš nerozumím. Prosím proto o polopatické vysvětlení. Díky.

Obrázek uživatele tatik

Zkuste zaktualizovat Avast. Viděl jsem, že dnes vyšla nová aktualizace. Dejte vědt, jestliproblém přetrvává. Já mám už klid.
Nepročítal jsem fora, ale podle měje chyba v aktualizaci. Detekce se, mimo jiné, provádí tak, že se kontroluje výskyt určitého řetězce. Pokud je řetězec v souboru nalezen, ohlásí se chyba, resp. vir.
To, že se občas objeví planý poplach, není až tak nic vyjímečného. Prostě se to někdy stane. Přii hodnocení antivirů se hodnotí i případné plané poplachy.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.