"Mensi" problem s viry Win32.Virut.ce a Trojan-Cli

Dostal jsem nejak do pc tyto viry a jeste par dalsich. Napadli cely system xp, slozku windows/system32,/drivers, deaktivovali windows firewall a dalsi dobroty. Konecne reseni byla kompletni preinstalace xp, coz by nebyl takovy problem - bylo to ze zalohy na dvd. Pred reinstalaci jsem udelal na disk D zalohu celeho puvodniho (zavirovaneho) disku C kvuli nastavenim programu a datum v documents and settings. Stahl jsem aktualni verzi AVPTool a CureIt, nechal oskenovat nejdriv novou instalaci komplet disku C, kde jisteze nic nenasli. Jine to je u zalohy puvodni instalace, kde nasli tyto previty celkem 2400x !!
Chci se zeptat nekoho s podobnymi zkusenostmi, jak jde vyresit odstraneni techto viru s jistotou z kompu. Mam dojem, ze ted kdyz prepisu jenom nejaky ini souber tim puvodnim, bude tam ten vir. Samozrejme nejlepsi je smazani cele zalohy puvodniho disku a kvalitni online scanner antivir a poradny firewall. Zarazi me spis zpusob, jakym napadl exe soubory - aplikace typu Coreldraw nebo Photoshop, PCTranslator, nebo Winamp a jine programy, ktere nebyly ani spustene. Da se take vubec spolehnout pote na takovy program, ktery antivir "zbavi" tohoto pridavku a napise virus odstranen?

Jinak AVPTool je skvely offline antivir, doporucuji zkusit.

diky za reakce
Petr

Obrázek uživatele Honza

Jeden ze způsobu by bylo stáhnout si někde plno antivirů a program proti spywarů, odpojit "napadený " pc od internetu a začít postupně instalovat a spouštět antiviry atd... Potom to určitě bude chtít log z hijackthi.
Jaký antivir objevil v záloze 2400 virů ??? Je to docela dost divné číslo...

Ale nejjednodušší by bylo zkopírovat si jen to opravdu nejdůležitější bez čeho se neobejdete a vše zformátovat plus udělat novou čistou instalaci... Protože u prvního případu nikdy nebudete vědět jestli jste se zbavil veškeré havěti...

Obrázek uživatele tatik

Já jen doplním trošku Honzu
Nikdy není nic 100%. Velmi jednoduše : první vznikne vir a na něj se pak píše antivir. Z toho plyne, že se Vám do počítače nějaká ta havěť může dostat.
Navrhoval bych daný problém rozdělit na menší okruhy :
1. zálohování při zavirování
2. odstranění virů
3. ochrana proti virům
Podívejte se na http://www.pcporadenstvi.cz/blog/
a, máte-li zájem, koukněte na články Havěť na pokračování. Směrujte sem případné dotazy.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.