Nutcracker family

Dobrý den, měla bych jeden dotaz, dostala jsem od známého paměťovou kartičku s třema složkama fotek. Když jsem jí dala do počítače a prohlížela fotky, tak ve třetí složce mi začal antivirák v PC hlásit, že je tam virus. Hned jsem vše zavřela a spustila antivirák Avast 4.8, našel mi jeden zavirovaný soubor, který jsem uložila do truhly, je to vir nutcracker family, soubor,který mám infikovaný je z C:/Users/Pavla/AppData/Roaming/Microsoft/Windows/Recent a jmenuje se to DVD.Ink. Je zajímavé, že kartička nikdy před tím nebyla v počítači, pouze v digitálním foťáku. Mohl by mi někdo, prosím, poradit, co s tím, zda můžu infikovaný soubor vymazat, zda mému počítači nehrozí nějaký další zavirování a co s kartičkou, zda už je nepoužitelná a mám ji vyhodit či se dá také nějak odvirovat? Děkuji Pavla

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

odvirování provedeš naformátováním té karty, avšak nejsem si jsit, zda by mohla infekce přijít z fotoaparátu, leda bys fotila nemocné (virem nakažené) lidi :))

spíš bych udělal kompletní scan počítače aktualizovaným Avastem 5 a klidně i online scannerem NOD www.eset.cz a něčím na spyware..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Vir z fotoaparátu do PC přejít mohl (což je potenciálně nebezpečné), ale pokud jste provedla kontrolu celého disku s virem v truhle a nic vám to nenašlo, neměl by s tím být další problém. Můžete zkusit pro jistotu i alternativní AV jak radí kolega..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.