Narušené téměř všechny soubory!

Dobrý den, měl bych takový dotaz, v PC mojí sestry došlo k napadení Virem, což mě ani tak moc nepřekvapuje, jelikož až dodnes užívala WinXP SP1 a Avast! už na to všechno prostě nestačil, ale divná věc je jaké to má následky, polovina souborů (všech druhů, fotky, hudba, program, systém) byla vymazána s PC a další zhruba třetina je narušena tak že je prostě nečitelná a systém k nim nemá přístup, chtěl jsem provést zálohu fotek přez Linux, ale dokonce ani v Linuxu nebyl přístup k souborům povolen, a ani nešly otevřít, samodřejmě systém je už tak v žalostném stavu že jediné co tam pomůže bude formát a re-instal, už ani ta aktualizace na SP3 moc nepomohla, a většina programů je stále nestabilních, ale teď mi jde hlavně o ty soubory, které sestra ani synovec samodřejmě nikdy nezálohovaly, ale chtěly by hlavně ty fotky zachovat, tak se ptám, je vůbec ještě možné ty fotky nějak zachránit???

Protože moje teorie (možná že se mi budete smát, ale nikdo učený z nebe nespadl a je to jen moje teorie) je taková, že ty narušené soubory byli už změněny nějakým Virem a tak už jsou navždy nepoužitelné, a jejich původní stav se dle mého nedá vrátit, k tomuto mě také přivedl fakt že datum změny všech narušených souborů je shodný, 16.03.2009 od 21:10 - 21:20, a také to že polovinu fotek přesunul Avast! při kontrole po restaru do truhly, ale zajímalo by mě jak moc je tato moje teorie pravděpodobná a případně pokud se mílím tak jak by se daly soubory opravit nebo alepoň dále s nimi pracovat, a je vůbec něco takového možné??? Nebo už se s nimy máme rovnou rozloučit a PC bez okolků smazat?

Nebo popřípadě neznáte někdo odkaz na nějaké Profi PC Forum kde se řeší i náročnější dotazy? Už jsem dnes opravdu v koncích! Moc bych byl vděčný za každou vaší radu nebo řešení, předem děkuji a přeji pěkný den!

Obrázek uživatele MirekPluskal

Dobrý večer.
1.Vyčistit poč. od havěti(virů)-tady na str. poradny jich je dost.Nebo použijte jiný program,který už znáte.
2.Stáhněte si-Recuva 1.23-http://www.recuva.com-je to v češtině a obnovíte tímto soubory.
3.Aktualizace XP proveďte postupně od SP-1 až po SP-3.
To zatím pro začátek,tímto by vám měl počítač fungovat.Podle vašeho popisu jsem vám takto poradil.Doufám,že vám to pomůže :???:

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

Děkuji za rady, s tou Aktualizací, na to už je pozdě :)) , jelikož PC již byl aktualizován na SP3 přímo z verze SP1, a ohledně virů a havěti, zdá se podle Avast!u i podle procesů že PC je již čistý, ovšem o to už ani tak nejde, jelikož jsme se už všichni smířily s kompletním přeinstalováním Systému, ale velmi užetečný by mohl být ten program Recuva pro obnovu a následné zálohování dat, při nejbližší příležitosti ho vyzkouším a doufám že si s tím poradí, pokud ano, tak to bude opravdu moc skvělé, jelikož to je to nejdůležitější o co se snažíme, takže prozatím děkuji mnohokrát za rady a typy a pak se ještě ozvu jak to dopadlo! :wink:

Obrázek uživatele MirekPluskal
[30584] Ten...

Ten program-Recuva 1.23 určitě vyzkoušejte,mělo by to vyřešit váš problém s obnovením souborů.Jinak držím palce,aby se vám to podařilo obnovit :???:

Obrázek uživatele TheALuminium

Já ještě doporučím pustit Avasta, podívat se do truhly a vše co v ní bylo vyndat zpět, pokud to byly například nějaké soubory, které potřebujete apod. Určitě pak zkusit program Recuva, nebo Recover My Files a obnovit co půjde a nakonec přeinstalovat kompletně celý systém.

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

Díky za rady, vyzkouším i tu truhlu, když jsem se do ní díval naposledy, bylo tam opravdu velké množství všech možných souborů, a dokonce i fotek, o které jde především, takže vyzkouším vše co půjde abych je zachránil, a pak už by neměl být problém jen naformátovat disk a znovu nainstalovat aktualizovaný systém, každopádně bude to jistě hraní na celý den, prozatím díky všem... :wink:

A pak dám ještě určitě vědět zda se ty soubory podařilo obnovit, sám jsem na to totiž moc zvědavý...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.