Internetové rádio - nebezpečné?

Nevím pŕesně kam mám svůj dotaz zařadit...
Můj "systémák" mi tvrdí, že pokud během práce s databázovým programem, který zpracovává důvěrné informace, neměla bych být přitom připojena na internet, zejména bych neměla poslouchat online radia, jelikož tak ohrožuju bezpečnost svých dat. Domnívám se, že je to hloupost, za předpokladu, že mám správně nastavené zabezpečení počítače - firewall, antivir a.t.d. (což je samozřejmě jeho starost)... Ale pro jistotu se ptám Vás. Může poslech vysílání po netu ohrozit moje data???
Díky. :shock:

Obrázek uživatele Jones
[9665] RE:

V tomto pripade bych rekl, ze tvuj IT je paranoik nebo amater. Pokud neodflakl svou praci a skutecne ji rozumi muzes si na netu delat co chces. Poslouchani radia by to nemelo nijak ovlivnit.

OVSEM... na firemnich pocitach bych ja takove srandy nedovolil. Cili je otazka jak dobrej admin to je. Dobremu staci par prikazu a mas po radiu naporad.

Objektivne se na tento dotaz ale odpovedet neda nebot neznam presnout strukturu a nastaveni site.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9666] re:

Ovšemže. Jones to vystihl samozřejmě perfektně a zároveň z pohledu správce sítě.
Za sebe bych jen doplnil: Hrozba možného napadení číhá dnes všude. Jak již bylo zmíněno, záleží na nastavení sítě a její ochraně. Pokud se zaměříme na média jako taková, je samozřejmě možné shledat nebezpečí i v protokolu RTSP (Real Time Streaming Protocol) - tedy streamovaných zdrojů.
V poslední době se takto hovoří ve spojení s programem QuickTime, který je velmi nebezpečné používat právě k poslechu internetových médií.
Samozřejmě to neznamená, že všechny zdroje jsou "nakažené".
Jedinou odpovědí asi je, že záleží být obezřetný ve výběru těchto zdrojů, dbát na pořádné zabezpečení (anitivir + firewall) a v lepším případě nepoužívat QuickTime....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.