AviraAntivir nebo Avast HomeEdition?

Zdravim :-)
Je to casto omilane tema, ale at jsem cetla na netu cokoli, nic kloudneho jsem se v podstate nedozvedela, jelikoz kazdy tvrdi neco jineho. Trapi me dve otazky:

1) Je mozne, ze si AviraAntivir a Avast 4.8 jdou vzajemne po krku? Uz cca rok pouzivam Aviru, ale ze zvedavosti/hlouposti/doporuceni jsem si nedavno nainstalovala i Avast a o te doby na me vyskakuji hlaseni o virech. Avira hlasi ze nasel EXP/ASF.GetCodec.Gen a Avast zase Dropper WMA:Wimad [Drp]. At ty viry odstranim ci opravim, objevuji se ta hlaseni stale. Nevite nekdo prosim, cim
to muze byt? A neni hloupost mit naisntalovane (tyhle) dva antiviry? :shock:

2) Ktery z nich byste mi doporucili? Ci pripadne nejaky uplne jiny.

Dekuju za precteni i za pripadne odpovedi, hezky vecer :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak já se zkusím napsat v jedné odpovědi.
2 antiviry jsou samozřejmě hloupost, protože se budou prát mezi sebou, takže váš počítač je teď dost ohrožený. 2 antiviry udělají poměrně velké díry v bezpečnosti OS, takže rozhodně jeden odinstalujte. Co se týče kvalit tak mám zkušenost s oběma a musím říci, že je koneckonců lepší Avast. Za prvé je na tom skvěle s hodnocením AV-C. -> http://www.pcporadenstvi.cz/av-comparatives-testy-antiviru-za-mesice-srp... ... Avira má sice větší hodnocení, ale je to premium balíček, který je poměrně drahý a má jiné funkce než Free verze. Avast je tam také jako placená verze, ale rozdíl mezi placenou a Free verzí je minimální a dalo by se říci, že co se týče bezpečnosti jsou na tom placená a Free verze stejně. Jako nejdůležitější věc bych považoval to, že Avast má i kontrolu e-mailových klientů a webu, zatímco Avira ne. Jedinou nevýhodou, kterou Avast má, že poměrně zpomalí běh systému, ale pokud máte výkonnější stroj, tak se nemusíte bát.

Obrázek uživatele tatik

Ad bod 1
V počítači by měl být pouze jeden antivir. Zažil jsem případ, kdy instalace AVG a AVASTu vedla k reinstalaci Windows. Nebudu teď rozebírat chování antivirů, ale je možné, že více antivirů = více problémů a někdy i ztráta očekávané funkce.

Ad bod 2
Předem podotýkám, že nechci rozviřovat vášně a bouřlivé diskuze. Máte pravdu, názory se velmi liší. To ale není jen výsadou antivirů. Podívejme se na Intel vs. AMD, nVidia vs. ATI. Každý má své zastánce a odpůrce. Nedávno jeden renomovaný časopis udělal test antivirů a výsledky mě trochu překvapili. Co jsem však očekával bylo, že ani AVG ani Avast nedopadli nejlépe a nebyl mezi nimi výrazný rozdíl, o kterém často příznivci jednoho či druhého mluví.
Podotkl bych, že antivir je taková záloha. V první řadě by měla být prevence. Osobně mám na notebooku AVG a jsem spokojený (myslím, že mé chování je takové, že nenapomáhá šíření havěti). Co vím, měl Avast více planých hlášek po aktualizacích než AVG (tím nechci chválit AVG a zatracovat Avast). Manželka má na svém notebooku Avast.
Jinak si myslím, že Avira je dobrá volba.
Váš dotaz asi překračuje možnosti poradny. Proto v případě zájmu nebo nejasnosti zkuste trošku konkretizovat dotaz. Nebo přejděme na diskutárnu.

Obrázek uživatele andrealin

Dekuju za rychle odpovedi :-)

Nevim, co si predstavit pod pojmem vykonejsi stroj (ja mam HP 6735, AMD Athlon X2 DualCore 64, 2GB RAM a 250GB disk, takze spis prumer mozna uz i podprumer). Kazdopadne po instalaci Avastu se mi neuveritelne zpomalil notebook, predevsim internet. Mohlo to byt tim, ze se ty dva antiviry prali, to nevim..

Kazdopade jsem prozatim odinstalovala Avast (prave kvuli zpomaleni) a nechala Aviru. Budu jeste studovat svet ochrany pc a pak snad zvolim nejrozumejsi antivir.

Dekuju :-)

Obrázek uživatele tatik

Nechci propagovaz své články, ale jsou určeny pro začátečníky. Koukněte na
http://www.pcporadenstvi.cz/blog/678


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.