zapnutí Pc (bios)

Ahoj včera jsem normálně byl na pc jako obvykle,ale po restartování pc mi to začlo automaticky skákat do biosu (píše to)

Message congirmation
The system instruded,chassis opened or tempered before

..............................(ok)

ikdyž dám okv biosu nevidím žádnou vadu co setýče nastavení comám dělat ???

Obrázek uživatele McKaliki

jedná se o základovku asus a7n265-vn možná tob ude tím že mi včera odešla jedna sponka (co spojuje vývody na základovce)má být někdě v tech vývodech vedle toho kde se zapojuje star restart atd při naleznutí obrázku záhladovky by to mělo být jasné

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No tak tu sponku nahraď, pravděpodobně to bude v ní. Těžko říct takhle odhadem, co spojovala, ale nechápu, jak mohla odejít - je to jen primitivní drát mezi dvěma kontakty..

Obrázek uživatele McKaliki

nic jsem stím pc od té doby neděla ale teď jsemto zapnul obrazovka nenaskočila a ani klávesnice adělá to tento zvuk http://www.youtube.com/watch?v=fG3uejstmpE

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Požadované video není dostupné...
Je možné, že ten jumper (tak se té svorce nadává) ovlivňoval některé metody spuštění. Prostě tam být musí, nebyl tam jen tak. Pokud žádný nemáš, obvykle stačí zajít do PC prodejny a poptat se. na dvoře mají mraky starých šrotů a na starých základovkách nebo HDD se vždy nějaký ten jumper najde.. Případně když koukneš na nějaký sběrný dvůr.. Na zkoušku si můžeš jumper půjčit i u kamaráda, vrátit kde byl (za předpokladu, že to víš) a jestli to pojede..

EDIT: jo tak ten zvuk je hezký.. Počítači se očividně něco nelíbí, něco je špatně nastaveno... Sežeň ten jumper a restartuj BIOS vyndáním baterky na pár minut (PC musí být odpojen ze sítě)

Obrázek uživatele McKaliki

ještě jsem to vyfotil http://2i.cz/6e041c36e5tam jaknicnení zapojené tam ten jumper někde byl :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Sežeň jumper, vrať ho kde byl, restartuj BIOS baterkou a zapni počítač..

Obrázek uživatele McKaliki

ok děkuji jdu si ho koupit pakse ozvu jestly to jde nebo ne

Obrázek uživatele McKaliki

tak jsem si ho sehnal.zkoušel jsem všechny možností (kombinace) s tím jumperem a jediný čeho jsem dosáhl je že mi blikla kválesnice. a to bu'd když jsem zaplul zdroj (pustil jsem do zák. proud) a nebo až když jsem ho zapnul normálně...obrazovka nenaskočí i když je v grafice zkoušel jsem i kabel přepojit do základního výstupu ale nic

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Víš teda, kde ten jumper byl, nebo jsi jen zkoušel náhodně spojit různé piny??? To totiž není dobrý nápad a mohl by jsi tím něco odpálit.. Takže si vem k ruce manuál, případně najdi PDF manuál a hoď odkaz, ať se taky kouknu, ale moc se mi to nechce hledat..

Můžeš nějak smysluplně popsat, co se teda s počítačem dělo? Prostě se ti rozpadl jumper a PC přestal najíždět, ty jsi koukl dovnitř a nějaký jumper se válel dole ve skříni, nebo jak?

Obrázek uživatele McKaliki

no byl už asi starší a rozpadl se mi na to jsem příšel dnes ráno neboť jsem nic v biosu nenašel (žádnou vadu proč to píše)tak jsem to otevřel a tam byl jeden jumper rozpadlí (jen tak se tam válel )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak se koukni do návodu, resp tyhle staré desky měly v návodu ještě velkou barevnou fotku. Podle ní zkus najít, kde na fotce jumper je a ty ho tam nemáš.. Tam ho zkus vrátit..
Pokud by takových jumperů byl víc, pošli mi odkaz na manuál a popiš ta místa, kouknu se co který jumper dělá..

Obrázek uživatele McKaliki

tak jsem to našel na http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=cs-cz te'd se na to kouknu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tuhle desku jsem teda vůbec nenašel, ale podívej se, jestli to náhodou není A7N266-VM http://www.google.cz/search?client=opera&rls=cs&q=asis+a7n266-vm&oe=utf-...

Obrázek uživatele McKaliki

mám to zapojený jak to má být aLE NIC SE NESTALO

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pak je možné, že jsi tím náhodným jumperováním něco poškodil...
Nezbývá ti než komponenu za komponentou zkusit jinde (vylučovací metoda), až ti v ruce zbyde pravděpodobně teď už mrtvá deska..

Obrázek uživatele McKaliki

jo,ale co je divné když připojím vše tak to jdë jen nechce naskočit ta obrazovka už to ani nepípá jako dřív

Obrázek uživatele Michal Čížek

na jaké straně manualu je ten jumper? http://www.gamefront.com/files/service/thankyou?id=4313442

Obrázek uživatele McKaliki

přesně ? to tam není já to zapojil podle toho prvního,úvod kde je celá základní deska po přiblížení jde vidět kde má a nemá být jumper

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže strana 21, list 33? tyto jumpery mají společného jen volbu napájení z USB, bud permanentní i po vypnutí PC, nebo vypínatelné s vypnutím PC, nemělo by to mít vliv na tvůj problém, pokud jsi nějak nevyzkratoval těch 5V, pak by mohl být problém ve zdroji, nebo někde na desce v napájecích obvodech.

Obrázek uživatele McKaliki

:( jaj si tu základovku nechám přeskoušet když tak už tu mám náhradní (řes toho kdo jí bude zkoušet)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.