zablokované soubory v XP

Ahoj, můj kamarád má problém, chytnul vira který mu shodil windows Xp on ho nainstaloval znova, ale bez naformátování disků, ale při instalaci zadal jiný uživatelský jméno a heslo než bylo před tim, a teď se nemůže dostat k souborům co tam měl :( když nejede do programu dokument and seting tak tam má tu složku co by měla obsahovat ten jeho obsah, ale když ji chce otevřít tak to napíše "přístup byl odepřen", je správcem PC, takže nevim kde je problém :(, za odpovědi předem děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

původní profil byl zaheslovaný, že? řešil jsem stejný problém.. je třeba vlézt do nouzáku jako administrator/administrator a nastavit novému účtu práva pro přístup do starých složek..

Obrázek uživatele plac

takže mam zapnout nouzový režim přihlísit se adminem a udělat nový účet?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, máš tomu stávajícímu novému účtu (co si vytvořil při poslední instalaci) přiřadit práva pro danou složku v nastavení té složky (složka původního profilu)..

bohužel je to dávno, co jsem to dělal a navíc už XPčka nemám, takže se pokusím navigovat v případě potřeby jen zpaměti..

Obrázek uživatele plac

a proč zrovna v nouzovém režimu? proč to nejde bez něj?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

protože nouzový režim ti umožní se přihlásit jako "něco jako totální aministrátor".. logicky data, která byla zaplokovaná předtím byla zablokována proto, aby se do nich někdo jiný nedostal.. pro počítač je nový účet logicky někdo jiný a tak tě tam nepustí.. totální administrátor ti to ale dovolí, resp dovolí ti nastavit, aby bylo novému účtu dovoleno lézt do zablokovaných souborů..

stačí? :))

Obrázek uživatele plac

aha, tak díky

Obrázek uživatele plac

vlastně bych potřeboval ty soubory překopírovat jinam, neni na to nějaký program?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, ale v nouzáku s nimi můžeš dělat co chceš..

Obrázek uživatele plac

ok, snad to vyjde


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.