vir

Mám problém s jedním virem, který mi vždy při kontrole hlásí můj antivirový program (XoftSpy). Pokud jej ale chci vymazat, tak se mi objeví, že je důležitý pro činnost Windowsu,(je v systému 32). Bojím se jej vymazat protože jsem to už jednou dávno udělala a pak sem měla problémy s operačním systémem(objevovalo se mi po každém zapnutí chybové hlášení)
A taky se mi ted vždy když zapnu PC stává že se mi objeví varování že mám vypnuty automatické aktualizace( a přitom je mám zapnuty- automaticky(doporučeno))
Prosím poraďte jak se mám toho viru zbavit. Moc děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[10698] vir

Pokud se skutečně jedná o vir a vy víte ve kterém je konkrétním souboru, tak to snad odstraníme velice snadno.
Soubory tohoto typu se rádi spouští společně se systémem a chovají se i jako systémové soubory (proto nelze smazat). Mohou se projevovat samozřejmě různě (vaše aktualizace).
Jeho odstranění zkusíme nejprve přirozenou cestou.
Spusťte počítač v nouzovém režimu (F8 držet po zapnutí pc - pak zvolit stav nouze), v systému pak najet do určené složky, v našem případě system32, a tam ten konkrétní soubor(y) smazat ručně. Nyní by to mělo jít již smazat, ale může se stát, že ten vir bude chytřejší a i tak to nepůjde, ale to bychom potom začali řešit jinak.
Zkuste tedy tento postup, usuzuji tedy že znáte jméno infikovaného souboru. Až tuto mazací operaci ukončíte, restartujte pc a nechte systém znovu naběhnout. Pokud pc naběhne bez problémů, jistě napište, zkontrolujeme ještě LOG a pak uzavřeme úspěšně téma ....
Držím palce! :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[10699] vir

Odstranila jsem ten vir pomocí antiviru(musela sem restartovat pc) nevěděla jsem jen jestli můžu. zdá se že je už pryč , ale ty aktualizace jsou pořád vypnuté i když je mám dané jako automaticky zapnuté. Bojím se aby se mi nepoškodil PC. Velmi děkuji za odpověd

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[10700] vir

ted jsem zjistila že tam ten vir pořád je , a podle rady jsem po zapnutí pc držela f8 ale najelo mi to do nějakého boot menu (já tomu moc nerozumím) a tam se dalo zvolit jen Removable, Hardisk a myslím že ještě Cd rom a ještě něco . A když sem kdekoli najela tak sem nevěděla co dělat, a kde tam mám ten systém hledat, nevím jak se ho zbavit :(

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[10701] vir

Aha, tak mám takový pocit, že se jedná ve vašem případě o vir Win32/Stration, který se šířil jistou dobu po ICQ. Jistě ho používáte že? Myslím si, že to dáme dohromady, ale odstranění tohoto viru je trošku obtížnější. Již několikrát jsem ho odstraňoval a musím říci, že dává dost zabrat. Nejlépe mi na něj zabral NOD32 + Ad-ware, pak jsem projel LOG Hijackthisem a nakonec stačí zadat dva příkazy a znovu se vám aktivují ty aktualizace. Doporučil bych vám ten samý postup.

Na tu F8 se vykašlete, ono na každém pc je to trochu jinak … :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.