Sdílení souborů Wi-Fi

Ahoj když jdu do Počítač/Síť tam mám vypsané počítače připojené k Wi-Fi když jej zkusim otevřít chce to po mě heslo jenže já na tom druhém počítači heslo nemám, když pc zabezpečim heslem tak při připojování z jiného pc to jde normálně napíšu tam to heslo a už mám přístup se všem souborům, nejde to něak udělat abych na tom počítači nemusel mít heslo ?nebo mít heslo jen na to sdílení jde to ? Děkuji za odpověď

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jaký OS mají dané PC?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Oba mají Win7 Home premium

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkontroluj jestli jsou všechny PC ve stejné domácí i pracovní skupině

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Počítače nejsou ve skupině, jeden z počítačů nemůže odejít ze skupiny ve které je sám, jediné řešení je reinstal pc a do toho se mi moc nechce.

Obrázek uživatele Michal Čížek

PC musejí být ve stejné skupině, jinak se samozřejmě nemůžeš připojit, pokud nejde odejít z domácí skupiny, tento článek to řeší a jsou ohlasy, že to funguje http://www.intensegamingtv.com/entries/4-Windows-7-Homegroup-Peer-Networ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohužel tohle jsem už skoušel mockrát :( Ale mě jdou sdílet soubory ale ten pc kterej chci vzdálene otevřít musí mít nastavené heslo (při zapnutí pc) v síti na něj kliknu 2x napíšu heslo a jde to ale já právě nechci mít každej pc zaheslovanej kůly sdílení. :( jestli nějde tahle obrana něak vypnout aby se mě to neptalo na heslo a nebo aby to heslo bylo třeba admin ale abych ho nemusel při zapínání pc zadávat jde to ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže ty na PC-A v tento počítač otevřeš sít a tam vidíš ostatní PC-B,C,D..., klikneš na PC-B a chce to přístupové údaje.
Na PC-B koukni na ten disk, co má být sdílený, v tento počítač disk (např.D:) má usebe ikonku dvou postaviček? ( to znázornuje sdílení disku ).
Pokud ne, nebo zkontroluj a dej vlastnosti toho disku a záložku sdílení, tam uvidíš, jestli je disk již sdílen a sítovou cestu, pokud ne nastav sdílení.
Dál klikni na rozšířené možnosti sdílení, tam je zaškrtnuto sdílet tuto složku, dál klikni na oprávnění.
Nastav tam úplné řízení a napiš co v horní části máš za uživatele, já má vše v adminu a jsem jediný uživatel tudíž tam mám položku pro řízení jen EVERYONE a přiřazeno úplné řízení, na všech PC nemám hesla a ani nyní mi to pro přístup nevyžaduje přístupové údaje.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Já jsem udělal v pc-A na ploše složku kterou jsem sdílel. Zvolte osoby pro sdílení: Everyone čtení/zápis a já, v tom rozšířené možnosti sdílení.../oprávnění je nahoře everyone a úplné řízení.na pc-B v síti kliknu 2x na ten počítač a vyskočí toto a nevim co tam mám teda zadat když pc žádné heslo nemá

Obrázek uživatele Michal Čížek

PC-A i PC-B jsou ve stejné domácí i pracovní skupině, nebo toto je ten případ jak jsi psal, že nejde odstranit PC ze staré domácí skupiny? Pokud nejsou, je to jasné, proč to chce přilašovací údaje, ale jak dostat to PC do stejné skupiny, když nejde stará odstranit je oříšek, je plno návodů, které u někoho fungují a u jiných ne. Už jsme něco podobného tady řešili, zkus pohledat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jojo četl jsem tu to téma i na google sem hledal opravdu hodně možností sem zkoušel . Jinak velmi děkuji za osvětlení, prostě jediná možnost je re-instal pustím se doto co nejdřív ať už to mám z krku. Děkuji

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem udělal reinstal vše dal do stejné skupiny a když něco přetahuju z pc-a do cp-b tak ta rychlost je cca 1.5 Mb/s to se mi zdá dost pomalý, neni ta rychlost omezena třeba v routeru ?Nebo jde něak navýšit ?
Router: Zyxel P-661HNU-F3

Obrázek uživatele Michal Čížek

ujisti se, jestli mluvíš o 1,5 Megabitu/s, nebo 1,5 MegaBajtu/s.
Pokud toje 1,5 MegaBajt/s je to taková reálná rychlost, přenosu u wifi. Záleží hodně na kvalitě signálu, síla signálu může být dobrá, ale kvalita ne, tím wifirouter zpomalí přenos, aby zkvalitnil signál. Ta propust mezi PC-AP-PC je opravdu reálná 1,5 - 2MB/s, pro kopírování objemných dat je lepší mít kabelovou sít. Zkus si oba PC přemístit k wifirouteru, nějaký nárust tam bude.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

1,5 MB/s pardon o rozdílu mezi MB a Mb teď slyšim poprvé, přesně jak píšeš když dám oba pc k routeru tak je rychlost přesně 2 MB/s, takže jsem spojil kabelem PC-a s PC-b a musím v :Ovládací panely\Síť a Internet\Síťová připojení. zakázat bezdrátové připojení k síti pak to už sdílet jde, ale dokud jsem byl připojenej přes kabel a wi-fi tak to sdílelo přez wi-fi tou rychlostí 2MB/s. Ale ani přez ten kabel to moc rychle nejde zezačátku to skočí na 20MB/s asi po dvou vteřinách se to ustálí na 11 MB/s, nebo jaká je optimální rychlost přes kabel ?a co má vliv na tu rychlost?

Obrázek uživatele Michal Čížek

určitě máš v PC sít. kartu 10/100 Mb/s, takže přenos ti jede téměř těch 100.
8Mb/s = 1MB/s
takže těch 100 udávaných na sítovce vyděl 8 = 12,5 ( 100Mb/s = 12,5MB/s)
a ty jsi správně udal hodnotu kolem 11MB/s
Jestli to chceš po kabelu urychlit, budeš muset vložit do obou PC gigovou LAN kartu a nastavit, to můžeš i nyní, ale nemusíš - jen experiment, FULL DUPLEX
Zpomalení přenosu může mít na svědomí cokoliv, od vadného HDD, špatného LAN kabelu, nebo sít karty, až po nějaký SW pro měření objemu přenesených dat (můj případ, kdy download byl pouze 3 MB/s, po vypnutí toho programu to vyskočilo na reálných 12)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.