problémy s CD mechanikou

Dobrý den

Prosím, mám problém s CD mechanikou a prosím pomóóóc.

Typ máme Optiarc DVD RW AD-5170A.Čte a přehrává mi vše bez problémů, datová CD, hudební, fotky i filmy (DVD), ALE!!! Nelze na ní vypalovat, protože když dám do mechaniky prázdný disk (je jedno jestli CD či DVD), tak se mi ukáže, že sice zapsáno 0, nicméně je disk plný. Proč? Píše, že je plno i když není v mechanice disk. Nebo když tam strčím třeba jen z desetiny zaplněný, opět píše, že je plný. Už mi to jednou udělalo, ale zase se to potom nějak rozjelo a mohli jsme pálit o stošest. Teď se mi to ale stalo zas.

Nevíte, kde může být problém?

Předem děkuji

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
co používáte za vypalovací program?

Obrázek uživatele jazik

Vypalovací program používáme Sonic DigitalMedia LEv7. Tento program byl součástí PC, když jsme jej kupovali (vloni v únoru).

Obrázek uživatele Honza

Zkuste nějaký freeware např.toto http://www.zdarma.org/?s=finalburner-free-vypalovaci-program

popřípadě nějaké Nero nebo Alcohol.

Obrázek uživatele jazik

Dobrá, zkusím. Ale mám nynější program (sonic) nejdřv odinstalovat? A myslíte, že by mohl být problém v pálícím programu, i když ukazuje i prázdnou mechaniku, že tam je plný disk (když na to kouknu přes Tento počítač\jednotka D:\vlastnosti (takže se na to nedívám přes pálící program)?

Obrázek uživatele Honza

Odinstalovat to není potřeba, vy tam dáte cd a v tento počítač se nic neukáže?

Obrázek uživatele jazik

Když dám prázdné CD, tak mi ve vlastnosti (v tento počítač\D:) ukáže, že tam opravdu žádná data nejsou, ale kolečko je celé modré, jakože je CD plné, tudíž mi na to ani nic nevypálí, protože teda podle něj je plné. Jinak data z CD i DVD to čte normálně. Pustí se data, fotky, filmy, cokoliv co tam dám. Jsem z toho jelen.

Obrázek uživatele Honza

Tak to už bude jedině mechanikou, pokud máte pc, ale kupované od nějaké větší firmy, bude podle mě plombované, proto se do něj asi nedostanem. Asi bych navrhl zkusit jiné drivery na tu mechaniku ještě mě zajímá to se stalo ze dne na den nebo s instalaci nějakého programu?

Obrázek uživatele jazik

Dlouho jsem CD nevypalovala, takže to bohužel nevím. Něco jsem ale určitě instalovala Ale ono nám to už takhle jednou udělalo, ale pak se to rozjelo. Je to tak asi já nevím čtyři měsíce. Pak to jelo bez problémů a teď to teda udělalo znovu. Jednou večer jsem k tomu sedla, že vypálím a bylo to tu. Jenomže jsem zkusila ale čtyřikrát "opakovat akci" či co to píše, když mi to vyplivlo CD jakože teda plné a najednou to vzalo. Udělala jsem myslím 2 DVD a pak to znovu odmítlo a pak už se to nepovedlo.

PC jsme kupovali u velkého prodejce (nevím, jestli to můžu psát u jakého). A co jsou to drivery, to teda nevím. Jsme trošičku s PC a jeho terminologií na štíru.

Obrázek uživatele Honza

Zkusme tedy jiný vypalovací program.

Obrázek uživatele jazik

Tak jsem stáhla hned první na stahuj.cz - Nero Linux 3 32 bit. Hned první DVD mi to vypálilo (byl to film načtený v tom našem programu s příponou .gi), ale samozřejmě je na DVD jen soubor s příponou .gi a film se nespustí, ale když jsem poklepala, otevřel se mi právě ten vypalovací program. A pak už se opakovalo to co předtím. Zkoušela jsem kopírovat DVD z disku na disk, nic, zkoušela jsem vypálit hudbu i fotky na CD a nic. Zase mi to vyplivlo, že je na médiu málo místa, ať vložím jiný (vkládala jsem prázdné i jsem zkoušela měnit nosiče, jestli třeba není chyba v nich, ale není). Tak co myslíte, co teď? Ještě taky dlužím průběžné velké díky za průběžnou pomoc.

Obrázek uživatele Honza

Samozřejmě není za co, ten problém musíme vyřešit :) To mě nenapadlo vy máte linux?

Obrázek uživatele jazik

Jestli je linux nějaký typ počítače, tak to asi nemáme. Máme jakýsi Packard Bell, Intel Celeron a dál nevím. Ale dalo by se to vyhledat. Linux jsem stáhla to Nero. Blbě?

Obrázek uživatele Honza

Pokud používáte operační systém linux, tak je to dobře, pokud používáte windows xp a starší, tak ta verze nera by podle mě ani neměla fungovat pod windowsem.

Obrázek uživatele jazik

Aha. Máme Windows XP. Takže co mám tedy zkusit? Řekla bych ale, že se to tvářilo jakože by to mohlo jet. Spíš jsem z toho měla pocit, že je problém furt stejný. Vono to totiž hlásí že je v mechanice plné CD i když tam žádné není (ten kruh je celej modrej). Mám zkusit ještě jiný vypalovací program? A tedy kterou verzi třeba toho Nera?

Obrázek uživatele Honza

Nero 7, Nero 8, Alcohol 120% cokoliv ale pro xp....

Obrázek uživatele jazik

Takže - stáhla jsem teda Nero 8 - povedlo se vypálit hudební CD, datové DVD (fotky), pak jsem zkusila překopírovat z disku na disk film, to se nepovedlo (do PC se film překopíroval, ale už se nevypálil, že je na disku málo místa) a pak už jsem nevypálila zase nic, zas to po mě chce prázdné či zapisovatelné CD. Acho joooooo! Co s tím?

Obrázek uživatele Honza

Takže je celkem zřejmě, že nebude problém v programech na vypalování, ale bud v mechanice a nebo v obslužném softwaru.... kouknu se po driverech na tu mechaniku...

Obrázek uživatele jazik

Dobrá. Sice nevím, co jsou to drivery, ale věřím vám.

Obrázek uživatele Honza

Takže firmware jsem našel, ale ještě předtim než bychom ho přehráli se zeptám, zda má počítač vzádu plombu je to většinou takový kus papírku, který v případě otevření pc skříně se roztrhne...

Obrázek uživatele jazik

No já teda nevím, ale zezadu jsme nic nenašli, co by připomínalo plombu. Takže bychom asi řekli, že tam asi nic není. Máme teda ale to PC v záruce - kupovali jsme to v lednu 07. Ale pokud by to šlo vyřešit doma, byli bychom raději. Ale zas kdyby se to nepovedlo, tak aby třeba zas nebyl problém, že?!

Obrázek uživatele Honza

No, kolegu z hardwaru napadlo, vyndat kabely od mechaniky a zpatky je zandat, což by měl být ten nejmenší problém a tim se nic nezkazí.

Obrázek uživatele jazik

Tak ne, to nepomohlo. Stále modrý kruh v prázdné mechanice i u prázdného CD. Takže jaký bude postup teď, prosím?

Obrázek uživatele jazik

šmankote, tak to už snad ani není možný. Jsem to teda zmáčkla, otevřela se mi předpokládám správná stránka. Tam jsem zmáčkla Download it: a cosi pod tím a otevřela se další stránka a tam spousty řádků. Ale zkusila jsem "download site1" a zjevilo se mi - chyba při načítání stránky (na tabulce - Spojení přerušeno - Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno).

Obrázek uživatele Honza

Dohodl jsem se s kolegou, takže nám jsem prosím napište název základní desky a pak se Vám už bude věnovat on.

Obrázek uživatele jazik

Omlouvám se, že mi to trvá tak dlouho, ale zdá se, že jste mi dali nadlidský úkol. Kde se dá taková věc, jako je typ základní desky našeho počítače, najít?

Obrázek uživatele Honza

:)) Ale to snad ještě ne, ten teprve přijde, stáhněte si prosím tuto utilitku http://www.stahni.net/clanek-15 vpravo nahoře je -stáhnout-,nainstalujte,otevřete, chvíli vyčkejte a po načtení programu Vám vyjedou názvy jako počítač,grafická karta atd a bude mezi nimi i zmiňovaná základní deska to dvakrát otevřete a to co tam bude nám sem zkopírujte.

Obrázek uživatele jazik

Och je? Že by kočka žrala špek? - tak tady to je (to by mě teda zajímalo, jak se v tom můžete vyznat - ---------------------------
Varování
---------------------------
This computer seems to have an ATI Xpress 200 "RS400" motherboard chipset.
The current version of EVEREST you are running does not fully support your system.

To get improved and fixed support for your system, use the EVEREST Report Wizard
to submit the Hardware Report of your system to Lavalys (everesthome-report@lavalys.com)

The submitted information would enable us to implement full support for your system
in the next release of EVEREST.

Do you wish to create a Hardware Report now and submit it to Lavalys?
---------------------------
Ano Ne
---------------------------

Tak teda nevím, co to má znamenat. Dala jsem zkopírovat tak metrovej řádek čísel a písmen a tu se objevilo toto. Je to možné totok? Je to vono?

Obrázek uživatele jazik

Jsem z toho jelen, ale zkoušela jsem zkopírovat jinej řádek a skočilo mi sem toto, co jsem původně chtěla posílat. Takže ještě jednou:

ID základní desky 63-0100-000001-00101111-121106-RS400$RC415ST-PM_RELEASE 12/11/2006

Je to teď lepší? Ještě tam je Vlastnosti FSB a Vlastnosti paměťové sběrnice. To budete chtít taky?

Obrázek uživatele Honza

Nás by spíš zajímalo přesně ten řádek pod tim id a to je název základní desky. To co jste sem zkopírovala je nějaká chybová hláška, ale to teda nevim, kde se objevila, protože, řiká něco ve smyslu, že není počítač kompatibilní a to snad ani není možné. Takže název základní desky hned to pod id.

Obrázek uživatele jazik

Aha. Tak to si asi moc nepomůžeme, páč tam je: (doslova)
Název základní desky: Neznámý

Obrázek uživatele Honza

Jo já jsem to, tak trošku i čekal po tom, co jste napsala tu chybovou hlášku. A nemáte někde papíry od toho pc, nám jde o to, že máme drivery na tu mechaniku, ale bez základní desky nevíme jestli se mechanika připojuje přes p-ata nebo s-ata. A nechceme tady dělat pokus omyl.

Obrázek uživatele jazik

Papírů k tomu teda máme poskrovnu, a nic co by se tomu mohlo podobat jsem nenašla. Ale koukla jsem na stránky www.packardbell.com, že třeba tam najdu informace o typu našeho PC. Něco tam teda je i v té serii, ale ne přesně to naše číslo (máme Imedia2789cz) Jsou tam teda tři jiné produkty s jinými čísly, nicméně podle tech.dat mají všechny stejnou zákl.desku, a to LGA 775. Myslíte, že je možné, že bychom měli tu samou? Moc teda nerozumíme u nás doma nikdo anglicky, takže jsme se nepouštěli do hlubšího průzkumu stránek PackardBell, jestli se to tam někde dá najít, jakože starší modely či něco takového.Taky bychom neradi postupovali metodou co vy, to je pokus omyl (v jiných případech velmi dobrá metoda!). To só s nama kšefty, co?! :))

Obrázek uživatele Honza

Poradím se s kolegou, protože si nejsem jist jestli všechny 775 patice mají s-ata zítra dam vědět.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.