Problém s videi,filmy.. (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, nevím jestli se to sem hodí nebo ne, ale mám takový menší/větší problém.

Mám notebook Acer aspire 5552G
AMD Atlon x2 procesor P340
ATI Mobiliti radeon HD 5650

A mám problém s přehrávání jakýchkoli videí. Ať už jde o originály, avi, či BRripy, tak mi to jde v příšerné kvalitě. Zkoušela jsem nainstalovat různé kodeky, zkusila jsem přehrávače od win.Mediap., KMplayer, VCl, a stále to běží s neustálýma kostičkama. Nevím, jestli to může být grafickou kartou nebo ne, protože hry a všechno ostatní jde v pohodě....
Předem díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Originály... Čeho? Pokud přehráváš 700MB avi film, ani se kostičkám moc nedivím..
Ideálně odinstaluj všechny blbosti, které jsi nainstalovala. Odinstaluj ovladač grafické karty. Ve správci zařízení kartu uplně odeber. Restartuj, nainstaluj nejnovější ovladač z www.AMD.com a nejnovější kodeky k-lite mega, restartuj a zkus v media playeru znovu něco přehrát..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

originály DVD filmů....ještě jsem zapoměla dodat, že na druhým notasu, Toshiba o něco míň výkonější, to právě jde normálně. Tak mi to přišlo divný, že na tom Aceru to takhle blbne. Když něco nainstaluju a nefunguje to, tak to hned dávám pryč.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tady to vypadá na SW problém - kodeky, programy, bodrel...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To se mi moc nezdá...jako, ještě je to v záruční době, ale nevím jestli se na to vztahuje záruka, ale i tak, když sem zkoušela jiné kodeky, tak sem ty předešlé odinstalovala...všechno nepotřebný - podle mě - tam není...Ještě zkusím aktualizovat ten ovlač karty teda a uvidím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, nejspíš vyustíme v to, že vezmeme čistou instalačku systému, nainstalujeme čistý systém, ovladač, kodek a uvidíme..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No, bohužel jsem ho kupovala již předinstalovaný, tudíž k němu nemám instalační disk :(, ale nevím, schovaný to asi někde uvnitř software nebude asi že :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, někde tam bude nějaká kolize kodeku, ovladače, nebo tak něco. Když se nainstaluje moc věcí přes sebe, nebo se špatně odinstalují, dělá to bordel..

Instalačka je univerzální, takže ti stačí, pokud znáš někoho, kdo má originál instalačku pro tvoji verzi, případně se tá stáhnout, nakopírovat na flashdisk a přeinstalovat z ní... Doporučil bych poprosit nějakého kamaráda (nebo nám poslat NTB), aby se ti na to podíval, přecijen by tomu mohl rozumět více. Ideálně aby si sem přišel pro instrukce, jak má istalaci provést a udělal to.. Když to budeš dělat ty, pravděpodobně se s tím pěkně natrápíš..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak přeinstalovávala jsem už několikrát, ale je mi jasný, že odborník je odborník :)..nicméně, momentálně u sebe ntb nemám, takže o víkendu vyzkouším ty aktualizace a budu doufat, že to je jen v tom :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak se to povedlo, reinstalace graf. karty a následné překonfigurování přehrávače pomohlo. Díky moc