Problém s DVD-rom. (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Na úvod uvádím že jsem naprostý poč.laik, proto se budu snažit můj problém vysvětlit po svém a neodborně. V keramické dílně jsem chtěla využít starý počítač jenom k prohlížení výrobků na DVD. Po namontování nové DVD-rom mechaniky namísto CD-rom se nic neděje, v ovládacích panelech nic není a mechanika nefunguje. Syn tvrdí že postupoval při zapojování správně a tento starý křáp mám vyhodit. Můžete mi prosím poradit proč to nejde? Je to tím že je tam windows 98? Dá se s tím ještě něco dělat, nebo opravdu vyhodit? Děkuji

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
stejně bych to po synovi zkontroloval, zda kabely sedí dal do mechaniky napájení a předpokládám ide kabel, který vede do základní desky. Čili v mechanice by měly být uvnitř skříně zapojeny dva kabely ide kabel -> ten vede do základní desky a napájecí kabel -> vede do zdroje. Překontrolujte to prosím a dejte vědět.

Obrázek uživatele MarP

Dobry den....
oba dva kabely jsou zapojeny dobre akorat to necte CD ani DVD! mechanika se normlane vysunuje a zasunuje...

Obrázek uživatele Honza

Po naběhnutí windows se nezobrazí, že bylo připojeno nějaké zařízení ? Čili je nová, napište nám prosím, typ a název.

Obrázek uživatele tatik

Napadá mě, pane kolego, master --- slave?

Obrázek uživatele MarP

Přesně tak, Dvd-rom se nezobrazí. Mechanika je koupená nová, typ opisuji z záručního listu. DVD R/RW Samsung SH-S222A, IDE interní.

Obrázek uživatele Dick

Je mechanika na samostatném datovém IDE kabelu či na kabelu společně s hdd? Pokud je spoječně na kabelu s hdd, musí být správně najumprována. tj musí být správně umístěna propojka vzadu na mechanice. Jak to je na mechanice i hdd nakresleno. Hdd by měl být najumprován na master a mechanika na slave. V biosu by pak měli být vidět oba. Tedy dvd i hdd. Pokud se jedná o starší pc je potřeba v biosu ručně mechaniku nastavit.

Obrázek uživatele MarP

Děkuji za radu, zítra přijede syn a doufám že podle vašeho návodu mi počítač zprovozní. Dám vědět jak to dopadlo. Přeji hezký večer.

Obrázek uživatele MarP

Tak už mi DVD funguje, moc děkuji všem za radu.

Obrázek uživatele Dick

Není zač. Od toho jsme tu. Nashledanou zas někdy.

Obrázek uživatele Honza

LOCK