Problém při přehrávání CD s vrstvou Lightscribe

Hezký večer,

nemám ani tak problém, jako spíš se chci podělit o zkušenosti a zeptat se, zda máte někdo podobné jako já.

Kamarád vlastní CD přehrávač Sony vyrobený někdy v roce 1995. Není to žádný křáp (ve své době stál slušnou sumičku - asi 15 000 Kč), pracuje bezvadně už 17 let a kromě běžné údržby nevyžaduje žádné zásahy. Nicméně jsme narazili na menší "problémek." Normálně vypalujeme hudbu na klasické CD-R (Verbatim). Zkusili jsme před nedávnem použít CD-R Verbatim s vrstvou Lightscribe. Vypálení proběhlo v pořádku, při prvním přehrávání na mojí věži Panasonic (rok výroby 2002) to hrálo bez problémů. Ovšem po vložení tohoto CD do přehrávače Sony, začal samotný přehrávač dělat psí kusy - vrčel, pískal, CD se chvíli točilo, chvíli ne, přehrávač nebyl schopný ani ukázat celkový čas CD, natož je přehrát.

Řešením je samozřejmě používat klasická CD-R, jsou osvědčená a levnější, nicméně by mě zajímalo, proč kvalitní přehrávač není schopný přehrát Lightscribe média? Máte někdo podobnou zkušenost?

Díky za odpovědi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

LightScribe je na druhé straně, čili by ho nemělo zrovna zajímat, pokud nemá podporu oboustranných CD a tedy i čočku z horní strany...
Spíše jde o problém s rychlosté vypalování, pokud ty LS CD vypaluješ rychleji, než doposud.. Respektive Můžeš zkusit vypálit CD aniž bys na něj přes LS pálil obrázky, ale asi by to nemělo mít vliv... LS se totiž nikterak nedotýká dat, pouze "zdobí" druhou stranu tohoto drahého CD...

Obrázek uživatele ZecK

Hudbu pálím vždy 16x. Bylo to páleno jako klasické audio CD (žádné mp3). Právě proto mi to přijde divné, protože LS by na to vliv mít nemělo. Zkusíme použít jiné LS médium, mohlo se stát, že tamto bylo vadné, i když tomu moc nevěřím.... U CD Verbatim, jsem se nesetkal s tím, že by bylo vadné CD. (zato u DVD ano, ale to sem nepatří). Zkusíme časem další test a pak dám vědět jestli se to opakovalo nebo ne.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.