Přípona (*VYŘEŠENO*)

Hele,prosím nevíte jak změnit příponu nějakého souboru ? je potřeba program ?

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

V jakém OS? Jinak není na to potřeba žádný program...

Obrázek uživatele tatik

Změna přípony je jednoduchá. Dáte přejmenovat soubor a přepíšete příponu. Vystavujete se však problému, že soubor se bude pokoušet otevřít jiný program,který není schopný daný formát zpracovat.
Nemáte náhodou na mysli změnu asociace přípony s programem?

Obrázek uživatele brusch26

Já když přepíšu soubor třeba na jpg. tak nic.Ale když dám vlastnosti tak tam mam třeba PNG. soubor a ne ten jpg. jak jsem napsal

Obrázek uživatele MBlask

nastavit v průzkumníku "Nástroje/ Možnosti složky/ Zobrazení/ odškrtnout - Skrýt příponu souborů znamých typů", pak se zobrazí běžné známé soubory v průzkumníku i s koncovkou která se dá změnit (např. " .iso na .rar" ".txt na .html)

aspoň na winxp to tak je

Obrázek uživatele Honza

Pro převod obrázků z jpegu na bmp a obráceně atd, je potřeba si to otevřít a při ukládání obrázku dát formát bmp ( rastrový obrázek atd)...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono je jednoduché změnit příponu, avšak to nic neřeší, pokud jsou soubory různých přípon čteny jinak - třeba batch soubor a txt se čte stejně - tam se měnit jde.. ico a jpg se taky čte stejně.. avšak bmp, jpg a png, nebo třeba tif jsou různé komprese obrázků, stejně jako mp3, wma a ogg u audia - každý se čte jinak, takže když to změníš příponou, bude se ta samá věc číst jinak a vznikne blbost.. musíš to přes konvertor (pro obrázky třeba gimp) převíst do daného fprmátu..