Při hraní blbne obraz

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli jde zjistit proč se mi při hraní jakékoliv hry po něaké době úplně zblázní obraz, nebo se pc(i zvuk) sekne.
http://www.imghosting.cz/view-19obr_zek.jpg

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, vypadá to, že se ti přehřívá GPU, otestuj ho na MSI kombustor http://www.geeks3d.com/20110407/download-msi-kombustor-2-0-2/
V BUR IN TEST u 3D API nastav D3D9 a klikni na GPU BURN-IN, pak se ti otevře graf, kde zmáčkni klávesu T a sleduj kam se vyšplhá teplota, popř. při jaké se to sekne.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Teplota je Ok, GPU neni ani na 60% využito při hraní

Obrázek uživatele Michal Čížek

jak to víš? udělej ten test

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok otestuju to tímto programem jen potřebuju nastahovat asi 12 něakejch .dll že to potřebuje :( Ale už jsem to zkoušel testovat programem OCCT a teplota byla max na 53 C

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak nechal sem to běžet 10 min a teplota se ustálí na 53-54 C, při 40% otáčkách větráku

Obrázek uživatele Michal Čížek

měl jsi teda nastaveno v u 3D API hodnotu D3D9? pak ano mohlo by to být dobré, nechávám test běžet min. 30 min.
Zkus teda aktualizovat ovladač GK, popř. jestli je aktualizován, odinstaluj ho a nainstaluj starší verzi.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano blo to na D3D9 a eště tam bylo zaškrtnuto Xtreme burn-in mode, ovladač mi snad nainstaloval GPU Tweak podle toho co bylo napsáno u GK se to přes něj má samo aktualizovat.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak GPU Tweak vypni, aby nestartoval ani po spuštění PC, na stránkách výrobce GK stáhni nejnovější i starší ovladač a zkoušej. Ten screen je ukázkový, takto to vypadá, když je vadné GPU, nebo když hapruje ovladač.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak stáhl jsem ten nejnovější a obraz blbne dál :( tady jsem stáhl ovladače http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH6670DIS1GD5/. A chtěl jsem se zeptat jak poznám že je ta grafika vadná ? Mám snad eště něakou dobu záruku, tak bych ji popřípadě vrátil.

Takhle mi to blbne teď, obrazovka se celá něak divně posunula.
http://www.imghosting.cz/images/56obr_zek_1_.jpg

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkontroluj i kabel od PC do monitoru, popř jiný monitor. Ale dle prvního screenu bych ukázal na GK. Reklamaci můžeš zkusit uplatnit, přines jim tam i ten screen. Co můžeš zkusit nyní je GK vložit do jiného PC a tam jí odzkoušet, jestli je GK blbá, udělá to i tam, pokud ne pak bych zkusil třeba na jiný disk udělat reinstal systému, jestli není starý systém zabordelen.
Mrkni co se ti vše spouští po startu systému a povypínej to krom antiviru, pak zase odzkoušej, ale dle popisu, že po zapnutí to jde dobře a pak začne blbnout to typnu na ohřátí GPU a důsledkem rosekaný obraz.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ale zaráží mě to že když žapnu jakýkoliv program na testování GPU tak se to při něm nestane a nebo sem to nenechal dostatečně dlouho zaplé(to eště ozkouším) Pc jsem reinstalloval, a problém je tu furt, monitor jsem také měnil. Procesor tohle udělat nemůže ? Protože jedinej ten se mi dost vaří, ale to by byla blbost co ? :( Záručák má eště menší životnost než ta grafika :D Něco na něm jde vidět tak to skusím když nezačne šlapat. Nebo napadá tě eště něco ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

nech bednu větrat, otevři jí a vyfoukej z chladičů prach, popř. přepastuj CPU, ale toto má nasvědomí GK, jedině jí zkusit v jiném PC


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.