Přehřívání procesoru

Dobrý den, poradí mi někdo, co dělat, když teplota procesoru dosahuje 108 stupňů? Do nedávna PC fungoval v pohodě, odešel chladič, proběhla výměna a od té doby zlobí. Děkuji

Obrázek uživatele Dick

Kupoval jste nový chladič? Měl na sobě tam kde doléhá procesor pastu? Pokud ne dával jste novou pastu? Odstranil jste starou pastu z procesoru? Sedí Vám chladič správně na procesoru, není o 90 stupňů pootočený? Točí se Vám ventilátor na procesoru?

Obrázek uživatele vilem123

Točí se, je na doraz, pasta tam byla,teď tam je již nová, ale vcelku jste mě dostal s těma stupněma?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

108°C? to je tak aby procík shořel v nejbližší době.. malý ověření.. sahni na chladič, musí mít stejnou teplotu, jako čip :D pokud si uděláš puchejř, pasta je dobrá, jen chladič je neefektivní a bdue se to msuet nějak řešit.. v jakém programu měríš? zkus jiný projisotu (gpuz, everest,..)

Obrázek uživatele Dick

vilem123 wrote:
Točí se, je na doraz, pasta tam byla,teď tam je již nová, ale vcelku jste mě dostal s těma stupněma?

No, nejsme všichni odborníci. Já to u jednoho člověka viděl. Jen malá oprava- máte pravdu o 90 stupňů je nesmysl. Opravuji na 180. Jinak skuste sáhnout na ten chladič. Jinak má většina Biosů zabudovanou ochranu proti přehřátí procesoru. A také je tam vidět i teplota. Pokud není ochrana vypnutá je divné že Bios ještě pc neodstavil. Mrkněte na teploty popř i tam. Možná se jedná jen o chybu programu, ve kterém teploty zobrazujete. Zkuste změřit např programem Everest.

Obrázek uživatele tatik

Nedá mi, abych nenapsal odpověď na dotaz, co dělat. Při 108 °C se dají smažit vajíčka :))

Ještě možná dotaz. Po jaké době a jakém vytížení PC (surfování na netu, hraní náročných her apod) je dosáhnuto těch 108 °C? Je otázka, jestli nový chladič je dostačující. Nepřetaktovával jste?

V každém případě je třeba problém řešit co nejdříve a nejrychleji. Hrozí trvalé poškození procesoru.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.