politý počítač

vylila se mi na počítač kola a po chvíli se vypnul. Po zapnutí mi to vyhodí Boot menu. Neví někdo co s tím??

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, trošku více popiš jak se to chová, je to teda stolní PC, nebo NTB? Boot menu myslíš start počítače, ale nenabíhá systém? Popř. to vyfot a vlož sem.

Obrázek uživatele um

Jedná se o NTB. Zapne no, sice se zapne, ale hned naskocí bootovací tabulka

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak s NTB to bude horší, nejen že, pokud je ještě klávesnice funkční, časem to rozleptá pokovené spoje, ale to nyní zatím řešit nebudeme. To že naskočí bootovací tabulka je vpořádku, ale co dál, co se píše v té tabulce, zůstane to stát a dál se nic neděje? Vyfot to a vlož sem.

Obrázek uživatele um

tak na klavesnici se nevilila, ale dostala se do ctecky karet, zaclo se z toho kourit a pak se ntb vypnul, po zapnuti vyhodil boot tabulku a dal nic, proto jsem ho vypla a vyndala baterku radsi.
http://imageshack.us/photo/my-images/39/p1050093b.jpg/

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak je mi to jasné, nemůže najít disk, no dá se zkusit pár věcí, otázka je jestli si troufáš. Jako první je vytáhnout disk a zkusit v normálnim PC, jestli BIOS a systém v PC disk vůbec uvidí, pokud uvidí je jasné, že v NTB bude pekelná závada někde u řadiče disku, řešení jen servis. Pokud disk v PC vidět nebude, ozkoušet jiný. Vidím to stejně na servis.

Obrázek uživatele um

servis bude jistější i tak díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak pak dej vědět, co našli a jak se to vyřešilo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pardon ale neodpustím si rýpnutí - pokud nateče tekutina do něčeho elektrického, první co se snažím je vyrvat ven baterku a zásuvku! Kor když vidím kouř... Jak dlouho kouřil, než chcípnul? Podle mě počítej, že i když to najde disk, tak to nepojede - tam odhořelo víc věcí, než jenom řadič disku, nejspíš.. Ale i kdyby řadič disků, nebo jeden kondík, bude to chtít novou základovku a tohle ti reklamace vážně nepokryje.... No co... Pochopím, když někdo do notebooku něco vyleje, ale nepochopím, když se kouká, jak to hezky kouří.. :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.