To Peca - pokračování diskuse z Nákupního..

škoda, Jenda nám to zavřel:D Alimu se to nelíbí, dle bněj právě tato poradbna není diskuzní fórum:D nepodařilo se mi ti napsat PM, tak píšu takto, po dokončení můžou admini smazat..
co se Patriota týče, tedy Corsair a OCZ (který doporučuje i Al i Psychocowboy) so tedy lepší než Patriot..
co do mechaniky.. slyšel jsem něco jiného tedy.. a SATA? a proč?:D CD jak rychle potřebuješ vyplalovat abys potřeboval SATA? každej raději vypaluje pomalejc, hlavně filmy, aby mu to vzal i DVD přehrávač nepotřebuje DVD vypýlit za 10 sekund.. dle názorů co jsem slyšel je LG lepší..
o zdroji totéž.. majitelé BS si nestěžují, stejně jako majitelé HX..
chladiče jcou výborný všechny:D musíš ale brát v potaz, že todle enni Core Extreme, todle skoro netopí a ty na to dáš chlaič jak na Core i7 :D ten pasiv tomu bohatě stačí ;)

Obrázek uživatele psychocowboy

Patriot patril drive k top, co se dalo koupit, postupem casu vsak spadli do prumeru. OCZ je zbytecne predrazene, dneska doporucuji Kingston Hyper X radu, ktere jsou nejvyhodnejsi cena/kvalita/zivotnost. Corsair je vynikajici pri taktovani.

Co se tyce mechaniky, je az rouhani dneska davat IDE mechaniku do noveho pc... zvlast, kdyz i ty nejlevnejsi desky mivaji minimalne 4 SATA sloty a nehlede na zastaralost PATA reseni... LG je dnes absolutni spicka co do vyrobce (pro mainstream)..

Ohledne zdroju - dnes je to de facto jedno, clovek vi, ze na zravejsi HW mu 350W Eurocase nebude stacit a shori jak papir, na druhou stranu EC pro pocitac kolem 10ti tisic je plne dostacujici volba, EC se hodne poucili z chyb minulych, skoda vsak ze zustalo v povedomi lidi, ze EC je synonymum pro shit.. Ja standardne davam EC do novych pc a nemuzu rict, ze by to bylo nejak zavadne, zvlast kdyz za stejne vykonny fortron by mel zakaznik dat jednou tolik, do nevykonneho pc je to blbost :)

jinak sestavicka dle tobiase je pekne vyvazena, osobne bych volil jinou desku, ale tak v ramci moznosti :) a osobne bych nevolil ATi, ale to je vec nazoru lidi :)...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak já můžu jen souhlasit, cowboyi :)
jen k těm mechanikám - dlouho jsem neřešil sata, protože již dříve jsem zkoušel Sata mechaniku, ale stála dvakrát tolik co IDE.. IDE defacot stačí, přínos v Sata mechanice (snad jen že je novější, tedy mohla by míň žrát) nevidím.. nevím jak je to s cenami dnes, ale připadá mi to jako zbytečně vyhozené penízky.. já jsem to už takhle s financema lehce přehnal o 500Kč takže každá koruna navíc už je problém..
ohledně desky, jakou by si vzal? ASUSku nebo Gigabyte?
já mám od kamarádů osvědčené P5Q a P5QL snad jednou jsme P5QL reklamovali, protože jim prásklo při bouřce do sítě a vyrvalo to ze zdi kabely a zchytala to (kupodivu) jen deska a zdroj..

Obrázek uživatele psychocowboy

ja volim Gigabyte a pote Asus... GB ma vynikajici desky uz v cenach kolem 1700, kde jsou implementovany vsechny dulezite veci, vcetne integrovanych grafik (dokonce s HDMI vystupem a DVI vystupem)... Asus je de facto stejna volba, nekdy maji lepsi chlazeni mustku, ale principielne jsou obe tyto znacky na stejne vykonove urovni a lze je s cistym svedomim doporucit... standardne se vyhybam deskam MSI (teploty, paleni a nafukovani kondiku, obcasne problemy s BIOSem atd) a znacce Intel, ktera ac jedna z nejlepsich, tak z vlastni zkusenosti synonymum problemu...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já sit aky myslim, tam je to otázka preferencí, já sem ASUSista ty Gigabytesta :D MSI je humus a jsem rád, že jsem si místo upgradu (kde mi navrhoval tenkrát předraženou pekárnu MSI K9N Neo5 :D zaplať bůh ASUS:D
u toho Intelu to jako mluvíš o deskách Intel nebo o procesorech? :D

hlavně jsem toto téma založil kvuli Pecovi, se kterým docela dost diskutuju, páč nemá PM.. ale ten se nějak neozývá :D škoda..

Obrázek uživatele psychocowboy

myslim desky Intel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no proto:D njn, ale zas sou to jediný desky s Atomem, pokud vím, a ten se hodí do slabších HTPC nebo netPC (pokud nechcete nettop a že já bych ho nechtěl, je lepší vědět co si tam namontujete sami)..
k těm mechanikám: aha.. ceny jsou uplně stjeníé, asi o 15kšč dražší u Sata, takže je vcelku zbyteční nevzít Sata :D ale i vzít Sata :D:P když máte Sata a Ide, priorita bootu ej samosebou Sata, ale dkyž je obojí sata, u některých hloupějších BIOSů jimmusíte říct, okdud mají bootovat :D

Obrázek uživatele Peca

Sorry TobiASi, všimnul jsem si tématu až teď. Koukám, že jste si tu zatím pokecali beze mě.
Jinak celkem souhlas, desky MSI stojejí za prd, Intel desky nebrat, jsou zbytečně předražený na to co to je. Moji favoriti jsou ASUS a Gigabyte.
Mechaniky dávám jedině SATA, IDE je pro mě zastaralé a když vyjde cenou +/- stejně...
Co se zdroje týče BSII jsou dobrý zdroje, ale v té ceně se najdou lepší, hlavně co mi u nich vadí je vyšší hlučnost při velké zátěži. Pro mě je favorit Corsair řady HX a TX (za HX si ale zaplatíš). Ještě Seasonic a Chieftec. OCZ jsou předražené se střevy Fortronu (myslím), ale tenkrát měli na 700Wky GameXstream dobrou slevu, tak jsem je taky bral.
Ramky je věc řady, nedávno byly Patrioty s CL4 za dost dobrou cenu a zatím jsou u všech co jsem dával bez problému. Stejně tak jako teď Kingston Hyper X 1066MHz, proto jsem je tam strkal i když nebyli plně využity, zase se dají i podtaktovat na 800MHz a snížit jim časování. Nejvíc se peru s DDR3, tam je ta spolehlivost trochu nižší.