pc se mi sekne...

zravím, mám dlouhodobý problém s pc. Z niehoš nic po nějaké ddelší době práce na kompu mi zamrzné (ale ne uplně) ale myška a ctrl+alt+delete mi jde ale pak akci odhlesit nebo odpojit se mi nepodaří.Sem proto nucen systém restartnout coš dělám každý den :o .Skoušel jsem memtest, ale neuspěšně pak jsem si myslel, že by to mohlo být tím, že sem měl 4Gb ram coš Xp snese jen 3,něcoGB tak jsem jednu vytáhl a stějně pc se stále nechová tak jak má. estě předtím než jsem ramku vytahlů jsem si myslel, že to bude virem pc jsem sformatoval a nahrál znovu, ale nepomohlo mi to. Není nevím co dál (Zdroj je 500W), proto přemýšlím i vložení kompu do opravny, ale nejprve sem chtěl se tu zeptat.
Proto vás žádam o radu či o pomoc jak společně viřešit ten to problém.
Děkujii. :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Tyhle chyby PC jsou nejhorší. Z toho nikdy na 100% nevyvodíte o co jde. Proto je potřeba zkoušet. Já bych zkusil celé PC pořádně vyčistit jako první. Pak bych zapojil jen jeden disk a jednu operační paměť a ozkoušel jí memtestem. Tím bootovacím. Pokud by to dělalo stále zkusil bych se podívat na teploty. Jestli se náhodou něco nepřehřívá a pokud ani to ne. Tak chyba bude v nějakém HW a v tom případě bych to dal k reklamaci.

Obrázek uživatele piem

pc jsem dukkladně cistil, teploty nevím nemam kontrolní displej a reklamaci nevím jestli by vyšla pc je sestaven u s komponentu jednotlivých. tak nevím mno:(

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pokud je HW kupován jednotlivě, není problém (pokud máte doklad o zakoupení) reklamovat přímo u prodejce HW (ono to vlastně ani jinde nepůjde :-) ).

Existují i bootovací měřiče teplot, ale měřit se dá samozřejmě i přímo ve Windows - http://www.pcporadenstvi.cz/everest-home-edition.

Přikláním se k názoru kolegy, že jde o paměti nebo přehřívání, postupujte podle jeho příspěvku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych jen možná offtopic, ale spíš bych věřil programúm GPUz CPUZ a tak.. Everest mi na NTB "zmrzne" na teplotách 50°C a pak si člověk myslí, že má 50 a on může mít 20 i 70.. jednou se mi povedlo, že mi řekl že CPU má 80 a disk 50 ale dal bych ruku do ohně za to že disk byl mnohem teplejší než CPU a to vubec nepálilo, narozdíl od disku.. nevím čím to, ale v tomto ohledu jsem v Everest ztratil důvěru :o :shock:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.