Ovladače mechanik (*VYŘEŠENO*)

mam novy pocitac a mam problem s ovladacem BD mechaniky a s ovladacem virtualnich mechanik. Ve správci zařízení mi obě hlasí: Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39)

Co vím je, že mechanika funguje bez problému, protože jsem schopen nabootovat OS z CD. Problém by mohl být a asi i bude v tom, že jsem ve vyskakovacím okně AVG nedávno zakázal ovladač DAEMON Tools. Předtím mi normálně šlo mountovat, teď už ne. To, jestli byla ta BD mechanika vidět předtím než jsem to zakázal nevím, nestačil sem ji vyzkoušet. Jestli je to jen v tom AVG... nevite prosim kde ten zakaz zrusit, nemuzu to najit, a pokud si myslite ze je to jinde, tak poradte.

OS je WinVista x64 Home Premium, mechanika GGW-H20L

Dekuji

Obrázek uživatele tatik

Jsem trochu zmatený :shock: Nějak mi unikají souvislosti.
Daemon tools je prográmek, kterým přehrajete např. ISO soubor, který máet na HD. Co to má ale společného s mechanikou? Asi jsem něco špatně pochopil.
Mechanika tedy funguje. Přehrajete hudební CD, film, DVD, datový didk. Je to tak?
Čemu říkáte BD mechanika? Blue-ray?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já jsem také zmatený, každopádně pokud je problém s mechanikou, tak bych přeinstaloval ovladač základníd esky a pokud je problém s deamonem, tak bych jej odinstaloval a nainstaloval znovu..

Obrázek uživatele Don Juan

tak ja to teda nejak učešu.

BD mechanika je Blue-ray Disk mechanika. Ale to si myslim je jedno jestli je to CD,DVD nebo BD.

základní problém je že mi obě mechaniky hlasí tu výše vypsanou chybu... V praxi to pro mě znamená, že mechanika není v počítači "vidět". DAEMON jsem se snazil odinstalovat i přes Nouzový režim, ale jeho odinstalace nic neřeší. Je mi jedno, jestli budu používat Alcohol nebo DAEMON, ale proste chyba je prokazatelně softwarová a postihuje jak normalní mechaniku, tak virtuální.

Funkčnost mechaniky jsem ozkoušel nabootováním systemu z CD a jde to. Proto říkám, že funguje.

To je popis problému, a věc, která to zavinila je (aspon si to myslim), že mi vyskočilo okno AVG a zeptalo se me pri spusteni DAEMONU (to spusteni bylo prvni po opetovne instalaci) jestli chci zakazat ovladac ty virtualni mechaniky. Zakazal jsem ho, protoze poprve mi DAEMON delal BSOD, a doufal sem ze mi DAEMON pujde... samozrejme nejde, ale nejde uz ani ta realna mechanika.

A proto se ptam jestli vite jak odstranit tuto chybu. Predem rikam, ze ovladace te Blue-ray mechaniky sem stahnul a nainstaloval... beze změny.

Obrázek uživatele tatik

Předpokládám, že máte na mysli, že není vidět např. v průzkumníkovi a pod. Je vidět ve správci zařízení? Pokud ano, zkuste ji odebrat a počítač restartovat. Měla by se najít.

Obrázek uživatele Don Juan

odinstaloval jsem restartoval jsem, nenainstaloval sem... instalace se nezdarila. porad stejna chyba 39 :cool:

Obrázek uživatele tatik

http://support.microsoft.com/kb/314060
nejdříve však doporučuji provést bod obnovy, jdená se o zásah do registrů
dejte vědět, jak jste dopadl

Obrázek uživatele Don Juan

návod zafungoval, děkuju moc :???: