ovladače k AMD procesoru

Zdravím, mám docela velký problém se starším PC. Dnes jsem přeinstaloval windows XP a jakmile chci něco náročnějšího spustit tak se mi celé PC sekne a windows spadne.Zřejmě bude problém v ovladači pro procesor, který je pouze pro podobný model(originální ovladač od procesoru nemám a nedaří se mi ho sehnat).Prosím Vás jestli byste mi mohli pomoct najít správné ovladače:zakl deska gigabyte 7VT600P-RZ procesor:AMD sempron 2600+
předem děkuji za pomoc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spíše než ovladač procesoru potřebuješ ovladač grafické karty a základní desky.. ovaldač procesoru jako takový není, pokuze se mohl náhodně vyskytovat na různé "rodiny" procesorů, nikoliv pro konkrétní model.. o jeho významu ale lze pochybovat.. jedná se spíš o utilitu, řídící spotřebu, než o vladač, vyžadován pro funkčnost..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ovladače od grafické karty tam jsou takže je problém asi nekde jinde??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jak říkám, nikdy jsem ovladače procesoru neinstaloval ;) ani jsem je nepotkal, jakože by k CPU bylo přibaleno CD s ovladači.. toto zařízení ovladač nepotřebuje..

ale potřebuje samozřejmě ovladač čipset tákladní desky..

počítač už někdy v minulosti fungoval? hardwarovou chybu nelze vyloučit..

jak to vypadá, když to "spadne"? obraz se zasekne? zvuk se zasekne? monitor se vypne? objeví se hlášky a BSOD?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

celé PC se zasekne a chvíli poté tam skočí něco podobného BSOD(něco ve
smyslu, že se system ukončil aby nedošlo k poškození)jinak PC mělo dřív fungovat normálně-nedávno jsem ho koupil(prohlížel jsem ho a je vidět, že je udržované nikde ani náznak prachu nebo nějakého poškození)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nikde náznak poškození? wow :)) jenže elektricky "proražený" polovodič (kterých je v celém počítači mnoho a hlavní komponenty jsou přímo polovodič) navenek nepoznáš.. jen nemusí fungovat/fungovat správně.. nejspíš grafika.. ale ověříš to tím, že ji lupneš do jiného počítače.. dále bych to viděl na špatný/slabý zdroj.. nebo třeba nezapojené napájecí kabely ke grafice, ale to záleží, jaká je grafika a zdroj.. pokud jsi to koupil a nefunguje to, máš právo to vrátit nebo požadovat opravu od prodejce..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ok vyzkouším to přeházet

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Už jsem asi přišel na příčinu proč se to zasekne-na 90% to bude zdrojem.
tohle jsem nějak shrnul:
1)grafická karta potřebuje zdroj 350W a v pc je jenom 300W pochybne značky
2)v pc je docela dost HW(2X ata HDD 2X CD/DVD mechanika a 3X pamet)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řekni mi co máš za grafiku a jaký je výrobce zdroje.. každopádně i kdyby to byl kvalitnější zdroj, tak na takovouhle konfiguraci stačit nemusí.. ale tyhle čísla jsou hodně orientační, lépe to posoudim já.. ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mám grafickou kartu:MSI NX6600GT a zdroj má značku:nějaký EC

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

aha už mi to došlo je to ten proklatý Eurocase :evil: tak ten asi nemá žádnou šanci to utáhnout :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no při 300W udaném výkonu asi ne.. ale jist si budeš, až doneseš komp ke kámošovi a napojíš na něco silnějšího a kvalitnějšího.. nebo to vrať prodejcům (asi z aukra či tak něco?) že tě oblbujou..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ok vyzkouším to momentálně mám ve fukčních PC zas jen EC tak nevím jestli to bude stačit na test?když tam dám 350W eurocase???Pokud by to nestačilo tak pak pučim forton

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jako teoreticky, ta sestava si 350W nevezme.. ale prakticky, vzhledem ke stáří, chlazení, no dobře 250W si vezme.. jenže prakticky, těch 250W ten EC doručí taky jen velmi obtížně, kvalita takového napětí a proudu je tragická.. ano, pokud chceš opravdu něco ověřit, půjč si 400+W Fortron, ale taky OEM není zrovna nejlepší, chtělo by to, aby to byla alespoň Saga, ale i ten OEM by dokázal potvrdit nebo vyvrátit naši doměnku, špičková kvalita to také ale není..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.