Operační systém nebyl nalezen

Dobrý den. Mám problém že když pomocí instalačního cd xpček zformatuji HDD a nakopíruji na něj soubory se počítač normálně restartuje a místo to ho aby pak pokračoval v instalaci napíše operating system not found.

Obrázek uživatele tatik

Podobný problém jsem měl s CD, které bylo poškrábané a nešlo z něj nakopírovat všechny soubory. Můžeme toto vyloučit?
Jaké je v BIOSU nastavené pořadí pro bootování?
Napíše hlášku o nenalezení OS a co udělá dál? Zůstane "viset"

Obrázek uživatele alfista

CD není určitě poškrábané. V BIOSU mám nastavené bootování jako první z CD a druhé z HDD. Když to napíše tu hlášku tak jak říkáte zůstane "viset".

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dej prvné boot HDD, manuelně nabootuj z cd win abys začal instalaci pomocí F8 nebo iný F klávesy.. po resestu t rownou bootne disk a pokud ne, budeme řešit dále..

Obrázek uživatele playjump

Dobrý den mohl by jste sem napsat jak jste to vyřešil "alfista". Mam samí problém, už mě to trápí zhruba měsíc. Nejprve jsem měl Win XP pro SP2 při hraní CSS mi naběhla modrá obrazovka výpis paměti RAM a následně restart. Při botování to napsalo Operating system not found. Myslel jsem že to je diskem např. MBR či tak podobně naformátoval jsem disk přeinstaloval a zhruba po 2 dnech to udělalo to samí občas se to podařilo nahodit po 6-7 restartu. Tak jsem koupil novej disk nainstaloval Win vista ultimate nainstaloval jsem si tam všechny programy co používám restarty mezi tím byli OK začnu přes noc stahovat z Microsoftu aktualizace a když ráno zapnu pc tak OPERATING SYSTEM NOT FOUND zhruba po 4 ctrl+alt+del to naběhlo... má někdo řešení.....

Obrázek uživatele Jiří Moos

Můžete nám pro orientaci vypsat seznam používaných programů - zvláště stejných jako byly na tom starém OS?

Jinak bych to viděl na chybu někeré z komponent, zkontrolujte zapojení kabelů ze zdroje, zkuste je přehodit, zkusit vyměnit zdroj. Pokud máte možnost, tak zkuste vyměnit i základní desku. (Pokud máte harddisk nový, tak počítám s tím, že jím to není).

Obrázek uživatele playjump

Používám NTB Acer aspire 1690 DDR2. Osobně podezřívám ty aktualizace že dělaj rotiku ale nejde mi narozum že to dělalo jak na starém disku s XP tak na novým s Vista, různě na forech jsem našel že by to jeste mohla dělat baterie na desce ROM (Bios) ten notas už mám nějakej ten pátek ale u baterie bych řek že spíš hodiny a datum by jedině se vynulovali či tak podobně na chod by to němělo mít podle mě vliv. a ten SW používám Mozila firefox, ESET smart security 4, Nero 7 premium, Photoshop CS2, MS office 2003, PC translator 2009, qip, ultra VNC, jo a jeste daemona tot vse myslim :-) jinak nemám možnost provést výměnu HW za jiný kus


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.