Odstranit: Trojan Vista Internet Security 2010 (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, dnes jsem zapla pc a nesel mi otevrit ani jeden program... Tak jsem chtela obnovit disk a to taky nejde. Pise mi to: K souboru neni pridruzeny program, ktery by mohl akci provest. Vytvorte pridruzeni pomoci ovladaciho panelu Moznosti slozky...
Poradi mi nekdo co mam delat? Diky za pomoc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravíme...

A nefungují vám třeba pouze zástupci? Po PC se lze normálně pohybovat a přímé spuštění *.EXE souboru u nějaké aplikace funguje?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, mohu spostit operu, ale nereaguje na nic. Jedine co jsem spustila pres ovladaci panely byla defragmentace disku, ovsem jiz ted se do ovladacich panelu nedostanu, pise mi to stejnou hlasku. Muze to byt vir? Vubec nevim co mam delat. nespustim ani prikazovy radek.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, to by mohl být klidně vir. Zkuste se k systému připojit přes stav nouze - po startu držet klávesu F8 a vybrat možnost stav nouze, jestli vám tam bude alespoň něco fungovat - třeba ta obnova nebo antivir.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohuzel ani v nouzovem rezimu se mi nepodarilo spustit obnovu sys. a ani antivir nereaguje. Takze asi preinstalovat win?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nakonec pomohlo tohle :Já jsem se setkal s tím, že tento problém způsobil trojan Vista Internet Security 2010, po jeho odebrání zůstal poškozený registr a nešly spouštět soubory .exe. Registr může zůstat poškozen samozřejmě i po odebrání jiného trojanu. Opravil jsem to následovně: Na čistém PC jsem si otevřel regedit a našel klíč HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.exe a v poškozeném PC jsem otevřel registr na tu samou cestu. To co přebývalo v registrech poškozeného PC na uvedené cestě jsem smazal (v mém případě vše v uvedeném podklíči, takže zůstalo akorát: Název (Výchozí) Typ REG_SZ Data (Hodnota není zadána). Po této akci spuštění .exe souborů proběhlo v pořádku. Dodávám že oba systémy byly Microsoft Windows Vista 32bit, SP2.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Výborně, děkujeme vám moc za perfektně popsaný postup.
Šikula, perfektní. (Zajímavé je, že regedit je také *.exe soubor a ten vám spustit šel. Proto by mě nikdy takováto rada nenapadla.)

Po tomto zásahu, kdy jsou "exáče" funčkní, samozřejmě doporučuji projet počítač důkladně antivirovým programem + MBAM (Malwarebytes' Anti-Malware).

Děkujeme ještě jednou za poslané řešení.
LOCK