Obnova XP v konkrétní situaci

Na PC mám nainstalovány dva OS XP Proffesional a W7.
Problém: OS XP nelze spustit ani v nouzovém režimu. Ve fázi bootování a načtení některých systémových souborů, v okamžiku kdy má být OS spuštěn, se objeví pouze kurzor myši na černé ploše. Obnova OS ze zálohy pomocí NERO BackIt po 22 hodinách proběhla s hlášením „Úspěšně“, avšak OS XP beze změny.
Obnova systému pomocí Konzoly zotavení není možná, neboť Administrator nemá zavedeno heslo. Přesto bych chtěl obnovit systém se zachováním původní konfigurace.
Prosím o radu, zda má tento problém řešení, např. zda lze dodatečně editací např. klíče příslušného registru nutnost hesla zrušit, nebo naopak heslo zavést.
V případě nutnosti reinstalace vznikají potíže, kdy instalační program brání instalovat starší verzi OS, když zjistí, že je již nainstalován novější OS (W7). V tomto případě vznikají i problémy se zavedením „multibootování. Tento problém se mi již jednou v minulosti podařilo po značném úsilí vyřešit. Nerad bych znovu vynakládal úsilí a čas.
Jiná varianta – je možné XP přeinstalovat a nějak nahradit všechny konfigurační soubory, registry, případně body obnovení ze staré instalace? Co všechno by muselo být zazálohováno, aby po reinstalaci bylo možno OS nakonfigurovat do původního stavu. Zda by bylo možné zprovoznit reinstalovaný OS XP pouhým přepsáním konfiguračních souborů pod jiným OS (např. W7 na tomto PC, nebo nabootováním z CD s Windows PE.
Děkuji předem za jasnou odpověď.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.