nokia 6700

dobrý den chtěla bych se zeptat zda existuje nějaký program díky kterému lze obnovit a přečíst na mém telefonu sms za poslední 2 roky?za tu dobu jsem vystřídala 3 telefony ale nevím jak mám zjistit zda se ty sms ukládají na telefon nebo na SIM kartu.pokud nějaká taková možnost existuje chtěla bych požádat o radu jak všechny tyto sms natrvalo smazat aby si je právě nikdo nemohl přečíst.moc děkuji vážně je to nutné

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[58777] nokia 6700

obvykle se ukládají v telefonu, získat je odsud asi není nějak extrémní úkol, pokud mám mobil funkční k dispozici...

Obrázek uživatele polita
[58778] nokia 6700

a mohl byste mi prosím poradit jak?telefon k dispozici mám..a jde to udělat naopak jakože je trvale vymazat abych se k nim už nijak nedostala??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[58779] nokia 6700

udělat to jde tak, že mobil rozebereš (třeba kladivem) nebo přejedeš velkým magnetem...
zprávy budou nejspíš pod nějakým kódováním sytému nebo firmware mobilu, každopádně po připojení k počítači se budou veškerá data nacházet v nějakých složkách v paměti mobilu.. pokud přijdeš na to, které jsou to soubory, můžerš je smazat...
každopádně zrovna u mobilu pokud smažeš zprávy klasicky přes menu, dojde k jejich úplnému a neobnovitelnému smazání, pokud ti jde o toto...

Obrázek uživatele polita
[58780] nokia 6700

no jde mi o to že v průběhu posledních 2 let jsem posílala a přřijímala sms z jednoho učrčitého čísla. o kterých nikdo nemá vědět.mezitím se mi rozbyl telefon a celý software telefonu mi dělali znovu(asi před 2 měsíci)..jelikož mi opravdu záleží na tom aby se nevědělo co v těch sms bylo tak to pochopitelně tajím ale teď mi přítel sdělil že i když jsem je smazala může se přes nějaký program dostat ke všem těm sms a navíc i přes GPS kde jsem se pohybovala.proto potřebuji jistotu že to zkrátka nejde, nebo jestli ano tak to potřebuji já nějak vymazat dřív

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[58781] nokia 6700

nevím, mobily jsem nikdy nezkoumal, ale vyplývá to z té technolofie použitých flash pamětí.. u počítačů s HDD to funuje tak, že namísto souboru počítač smaže jen jeho "adresu" v seznamu, samotná data pak, byť téměř nepoužitelná, zůstanou.. pomocí speciálních programů, obnovujících způsoby, jakýmy byly soubory psány, obnovuje jejich "adresu" až nakonec záská většinou správný soubor.. tohle však funguje jen u klasických HDD, u mobilních FLASH jsem se s tím ještě nesetkal..

pokud ti jde zrovna o bezpečnost, věz že mnohem větší riziko je vůbec zprávy posílat, protože jejich přenost je zaznamenatelný a dekodovatelný mnohem snáze, než když jsou byť nesmazané v mobilu... pokud by je někdo ve tvém případě chtěl zjistit, dělal by to touto cestou..

Obrázek uživatele polita
[58782] nokia 6700

takže možnost zjistit obsah poslané sms z mého čísla dejme tomu před rokem lze a ke všemu celkem snadno,že....??

Obrázek uživatele Michal Čížek
[58783] nokia 6700

já bych to tak nehrotil, pokud byl tel. v servisu a vrátili ho v základnim (továrnim) nastavení, věř tomu, že veškeré sms byli smazány i kontakty atd. a to z důvodu přehrání verze firmware, což při problémech v servisu udělají jako první věc, teda pokud nebyl jinak mechanicky poškozený.
Přítel se tě pokouší nejspíš zastrašit, protože u jistých telefonů, myslím, že to byl iphon, nedávno opravdu vyšlo najevo, že i po smazaání celého obsahu telefonu, může následný kupec získat údaje o pohybu bývalého majitele, ale rozhodně ne u nokií. Jestli informace byli opravdu citlivé, tak použij avizované kladivo, nebo ho vyměn a přítele potom taky, pak budeš mít nastopro jistotu, ale myslím, že se nemáš čeho obávat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[58784] nokia 6700

lze ji zachytit pokud ji právě posíláš.. pokud je uložena v mobilu a ten je funkční, lze je získat připojením k počítači (nemám k dispozici takový SW, ale hackeři určitě ano).. pokud je v mobilu smazaná, na 90% ji nelze získat, ovšem s tímto nemám zkušenost, nejsem si jist, že mobily mažou svoje data důsledně.. ovšem, je to mobil, ne trezor :))

Obrázek uživatele polita
[58785] nokia 6700

no tak já si počkám jak to dopadne :) každopádně děkuju..přítel mi také tvrdil že to není otázka telefonu(když jem namítla že byl stejně na reklamaci)ale SIM karty, což mi přijde jako blbost, nebo se pletu?

Obrázek uživatele polita
[58786] nokia 6700

také tvrdil že mi tuto informaci pošlou i od operátora za nějaký poplatek (T-mobile)tam mi ovšem řekli že tyto informace neskladují tak nevim no...

Obrázek uživatele Michal Čížek
[58787] nokia 6700

záleží v jakém stavu vrátili telefon, i při chybě SIMkartymůžou přehrát nejdřív verzi firmware, pokud byl telefon prázdný, bez smsek a kontaktů uložených v paměti telefonu, nemáš se čeho bát, pokud snim nedělali nic, tak pokud byla sms smazána bych byl klidnej, určitě přítel nedisponuje specialníma software a veř tomu, pokud tě chce nyní dostat do situace, že sms zjistí, už je dávno má.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[58788] nokia 6700

oni toho nakecají... sice nesmí, ale nejspíš jsou napojené na jisté tajné vládní organizace, které nás denně špehují.. samozřejmě ti to ale neřeknou, nikomu... ale FBI není jediná organizace... známý (->odhalený) špion je logicky špatný špion :D

iPhone je už trochu takový počítáč, má pokročilý operační systém a používá už modernější technologie, kdy data už maže podobným "flácacím" způsobem, jako HDD v počítači, je to totiž rychlejší u objemnějších souborů.. u starších mobilů to vždycky trvá a je znát, že se to opravdu maže..

navíc pokud ti přehráli firmware, tak tam to ani nejde jinak než že všecka data přepíší, takže i případné smsky a vše... ale zprávy a data z doby po přehrání FW tam klidně zůstat mohou... po smazání si ovšem myslím, že stejně doopravdy "uplně" zmizí a hlavně tenhle HDD způsob funguje takto:
disk smaže cestu a data nechá ve formě jedniček a nul které nikde nezačínají a nikde nekončí.. disk na tomhle místě vidí prázdnotu a data zapisuje směrem od středu... když celý střed zaplní až k tomuto místu a potřebuje zapsat další, tyto "bezadresní, neexistující" data se přehrají.. proto také obnova souborů funguje jen pro data, který se tohle ještě nestalo...
vzhledem k velikosti pamětí mobilu a jejímu principu funkce si myslím,ž e do měsíce by i nesmazaná zpráva tímto způsobem zmizela.. to už je ale velká polemika..

Obrázek uživatele Michal Čížek
[58789] nokia 6700

tak ti nevím, jestli bys neměla řešit přítele místo telefonu, samozřejmě, že nearchivují žádné sms, pokud to nemají přikázáno státnímy orgány. Telefon jsi si vyzvedla v servisu a musela jsi dostat nějaký papír, kde je psáno, co s telefonem dělali.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.