Nespokojenost s netbookem

Dobry den, zajimala by me takova vec, po dlouhem vahani jsem nakonec nutne potrebovala netbook sehnat ten den, takze mi nezbylo nic jineho nez zajet do electroworldu a vybrat si,bohuzel vyber netbooku je uz dost chudy :( takze po okamzitem vyrazeni aceru a asusu (na ktery sice nedam dopustit ale bohuzel tento mel nizke parametry) sem musel vybrat mezi sony vaio a lenovo s205,obsluhou mi byl doporucen lenovo, ze je to pry o neco lepsi znacka navic sony byl pouze v bile barve coz je velmi nepraticke, takze mam lenovo s parametry 11,6" HD LED, AMD Dual-Core E-450 s frekvencí 1,65 GHz, 500GB HDD, 4GB DDR3, AMD Radeon HD6320, a musim rict, ze od prvni chvile co ho mam, me dost irituje,na to ze je vykonove dvakrat lepsi nez muj predesly asus, je za to dvakrat pomalejsi :( nevim jestli je to tema winama 7, ale ty jsou tak orezany, ze nevim, jak by jeste mohli ten netbook zpomalovat, s ocekavanim jsem si taky nainstalovala nfs the run, pro ktery tenhle pc splnuje pozadavky uplne v pohode bych rekla, no mam to na nejnizsi detaily a hrat se to neda, je to neskutecne pomaly. Ne jenom ze se na tom nedaji hrat takovehle hry, ale proste i v samotnych windowsech mi pc pride dost zpomaleny :( az si rikam, jestli nelzou o tech parametrech. Mate taky takove zkusenosti? Nebo radu co se s tim da delat? Zlatej Asus 10001ha....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Můžeš hodit odkaz na tu verzi ASUSu, co jsi měla? Ten má horší procesor a hlavně mizernou grafiku. Nicméně S205 je stále netbook, resp AMD E-450 je stále netbookové APU, takže od něj nelze čekat výkon. Jako pardon, ale NFS The Run, a podobné nové hry, jsou záhul i pro slušné stolní počítače, dobře to běhá na noteboocích za 15K a více. Ale nemůžeš totéž čekat od netbooku za já nevím, 7 000 korun? Lenova jsou poměrně drahá, netbooky stejného výkonu (se stejným APU) jsou i levnější.
Tohle APU má z grafického hlediska výkon na úrovni tak pětiny výkonu notebooků za 15K. Nicméně je stále úplně jinde, než Intel HD graphics v netbookových Atomech. Za ty peníze nemůžeš chtít více.

Co se pružnosti systému týče, z mé osobní zkušenosti je APU AMD podstatně pružnější proti Intel Atomu, jelikož N270, který předpokládám je i v tom ASUSu, jsem také měl a bylo katastrofálně pomalé. Notebook s E-450, který jsem také měl v ruce (ASUS U32U) už fungoval jako skutečný notebook s normálním výkonem.

Takže pokud je někde problém, bude to asi v softwaru.. Jinak nevím, musel bych ten notebook mít v ruce, takhle ti nemůžu říct nic víc..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.