NERO, MECHANIKY...

dobrý večer , před časem jsem měl problém s mechanikou a myslel jsem že už svojí službičku udělala a tak jsem koupil novou, bohužel to dělalo úplně stejný věci obě mechaniky. Přeinstaloval jsem celý PC a chvilku fungovaly obě. Přeinstaloval jsem znovu i Nero a také to nefungovalo. Mám pocit, že mě prostě ty DVD mechaniky neposlouchají. Momentálně jedna vypaluje 8x a má vypalovat 18x, přitom v Neru je nastaveno vypalování rychlostí maximum.. Mechaniky mám zapojený jednu jako Master a druhou jako Slave. Už opravdu nevím co s tím. Prosím prosím o nějakou odpověď

Obrázek uživatele Jiří Moos

Vypadá to na problém v komunikaci se základní deskou... nebo může být špatný kabílek... Zkuste vyměnit základní desku, pokud to je možné a nebo zkuste mechaniku na jiném PC.

Obrázek uživatele Dick

-Může být špatný datový kabel, nebo může špatně sedět v konektorech - odpojte a znovu připojte.
-Pro tuto vypalovačku, pokud není SATA, je potřeba mít 80ti žilový IDE datový kabel. Ne 40 žilový.
-Je dobré nemít na stejném IDE kabelu harddisk a dvd mechaniku.
-Zkontrolujte ve správci PC a v Biosu nastavení režimu IDE řadiče - kanálů. Mělo by tam být DMA nebo UDMA. Rozhodně ne PIO.
-Ne na každý disk lze vypalovat 16x. Na disku je vždy uvedena max rychlost vypalování, ale někdy se stane, že kvůli nekvalitě vypalovačka rychlost vypalování sníží. Já mám dobré zkušenosti s dvd od Verbatinu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.