Nefunkcni USB

ahoj lidi...
mam problem s USB...
Z niceho nic mi prestalo fungovat vsechno pres USB... Respektive u vseho to pise "zarizeni USB nebylo rozpoznano"... Jediny co funguje je mys(ta funguje ve vsech portech)... ALe jinak nic.. tiskarna, usb suplik, flashka, USB rozbocovac, proste nic...

Operak WIn XP, zakladni deska fujitsu.siemens D2140...
Diky moc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jako první zkus přeinstalovat ovladače desky (čipset)

Obrázek uživatele ballbreaker

Už jsem to zkoušel a nic... :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to se přiznám, že nevím :D jakože nic "jednoduchého".. je divné že myš jede a zybtek ne.. zkus něco z toho zbytku jinde.. možným východiskem je ale přeinstalování či obnovení systému do doby, kdy to nedělalo.. co jsi dělal naposledy předtím než to fungovat přestalo?

Obrázek uživatele ballbreaker

Prave, ze jsem nedelal nic zvlastniho... Ale myslim, ze to bude tim jak se natvrdo vyndava zandava napr. flashka a tak... A nebo to bude nejakou posranou aktualizaci ve voknech... Zkousel jsem i nejakou Hotfix opravu od microsoftu a nic... Ale okna se mi fakt nechce preinstalovavat... :-(

Ale asi na to dojde... a doufam ze to pak pomuze...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hale, vyndavám "natvrdo" flashdisk z PC přes 7 let :D a no problemo.. abych uřpesnil - tim že dáš "odebrat HW" docílíš jen toho že PC řekneš ať s tim dál nepracuje.. páč když flešku odpojíš ve chvíli, kdy něco přistupuje k datům, může dojít k poškození oněch dat.. vliv na PC to nemá..

asi nejlepší bude formát a reinstall, stejně je to dobré jednou za čas udělat.. rozdělit disky, udělat si pořádek v tom co tam instlauju a trochu začít třídit :) s počtem reinstallů systému si sám zvyšuješ jeho přehlednost a stabilitu :)

Obrázek uživatele ballbreaker

To ja vim, ale fakt me to nebavi... :-) Vsechno instalovat znova... to je opruz... ale asi neni zbyti,...

Obrázek uživatele ballbreaker

Tak a je to v.... preinstaloval jsem vokna a stejne to neslape?!?! Poradte prosim... :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. pokud wokna nepomohly, bude to nejspíš problém na desce.. ani hardwarová chyba není vyloučena.. pak je tu už jen reklamace desky..

Obrázek uživatele ballbreaker

To bych pochopil kdyby nefungovalo nic a ani to nic nenacetlo... ale mys funguje bez problemu na jakymkoliv portu... a vsechno ostatni to nacte ale nerozůpozna... To musi bejt SW chyba, ne?!?!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. pokud nepomáhají ovladače ani reinstall systému, SW problém je vyloučen.. teda měl by být, páč se všechno vrátilo do původního stavu kdy vše fungovalo.. a na jiných kompech všechny ty komponenty fungujou správně? může to být zvláštní sruh nekompatibility ale nevěřím tomu..

jinak zde nejsme žádní "odborníci", problémy, jež jsme (nemluvím jen za sebe) ještě neviděli nejsme schopni vyřešit přímo, pouze zkoumat, co by to mohlo zaviňovat a řídit se teoretickými znalostmi.. přiznám se že na tohle jsem krátký :D aby myš fungovala a nic jiného ne? to by si musel leda bloknout něco v BIOSu desky, jinak by se to po reinstallu (ne opravě) OS vrátilo zpět.. byla by velká shoda náhod že by všechny ty periferie odešly najednou a zbyla jen myš..
v portech HW chyba není, ty fungují.. ale chipset má problém si s tím poradit.. zkus jinou myš a jiné periferie.. uvidíme..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.