Nefungující cd mechanika (ale dvd funguje) (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, už poár hodin mám problém s cd mechanikou a nevím si s ní rady.Když vložím cd do mechaniky tak se chvíly načítá ale nic se nenačte automaticky tak jsem šel do Tento počítač kde nemám ikonu toho že bych měl cd v mechanice.Ale když vložím DVD tak to jde normálně.Nevíte někdo prosím co je za problém?

EDIT by TOBiAS: odstraněna duplikace, uprav si prosím název tématu na nějaký výstižnější

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mechanika má dvě samostatné části (CD a DVD) a každá má svou čočku.. ta čočka od CD části bude nejspíše zanesená, případně CD část může být nefunkční (dosloužila).. zkus ji trochu profouknout, případně rozebrat a vyčistit..

Obrázek uživatele Kuldič

nevim jestli je to důležité ale občas se mi stane ,že na chvíly začne zase pracovat a pak se zase sama vypne

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, to mě se stává taky, obzvláště, pokud delší dobu v kuse vypaluji.. dochází k zanášení čočky, která pak nedetekuje žádné médium, protože ho "nevidí" a chová se jako prázdná.. občas se trochu "snaží" ale většinou to nedopadne..

někdy pomůže profouknout, někdy počkat tak hodinku..

Obrázek uživatele Kuldič

no já totiž řešil problém s tím že jsem chtěl vhs převést do digitální podoby a používal jsem win fast jenomže když jsem chtěl přes něj nahrávat tak se to automaticky vyplo tak jsem se ve škole ptal učitele co s tím a on mi poradil od to odinstaluju vyndám tv kartu naistaluju a pak jí mám vložit zpět a mělo by to jít no ale mezitím jsem byl ve správci zařízení a tam jsem odnistaloval ten win fast no tak jsem si nebyl jistí jestli jsem náhodou něco nevymazal tam

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je blbost, nemá to na sebe vliv.. pokud jde DVD, tak je problém uvnitř mechaniky..

Obrázek uživatele Kuldič

tak jsem to pročistil a už to funguje tak díky za radu :-D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vidiš :P a bylo to tak triviální.. bohužel se to velice rádo zase zanese :))