Najednou zničehonic nefunguje Skype

Ahojte lidi, poradí někdo?

Mám doma Stolní PC s Win XP a notebook s Win Vista Home Basic, oba stroje jsou za routerem DLink DI-524.. kvuli komunikaci s nekterym znamyma pouzivam Skype, který donedávna fungoval na obou strojích korektně, ale zhruba před třemi dny na notebooku přestal fungovat, respektive se dlouho pokouší připojit a pak vypíš hlášku, že se nemůže připojit.
Jsem s rozumem v koncíh ,zkoušel jsem i nastavovat forward portů (což není potřeba, protlačí se i přes port 80 a nikdy jsem to nepotřeboval přesměrovávat.), reinstalaci Skype, použít nižší verzi, stále se nejde na Skype připojit, přitom na stolním PC jede v poho... používám Eset Smart Security Business Edition (origoš, ne cracklou), nastavil jsem i pravidlo ve firewallu (i když to taky fungovalo bez problémů) ... ale NIC...

Jsem typ člověka, který když něco ZNIČEHONIC nefunguje, tak prská, nadává a pokouší se přijít CO se stalo...něco se určo stalo, ale nevím CO a to mě nejvíc štve :-DDD ... prosím o nějakou radu, hlavně neraďte prosím reinstalaci systému ... to bude až jako psolední možnost...

Děkuji moc!

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
zkus na chvíli vypnout ten firewall komplet, ono to někdy může udělat pravidlo, ale to stejně nejede....

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkusil bych odinstalovat, vyčistit registry a pak zase nainstalovat. Ostatní komunikátory jdou?

Obrázek uživatele Dzusikar

Ahojte

díky za rady... s tim vypnutím firewallu jsem to také zkoušel, ale nepomohlo, ostatní komunikátory jdou.. jinak můžete mi doporučit něajký program na čištění registrů? Díky.... ;-)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Já jsem na Vistě čistil vždycky Vista Managerem, ale podívejte se do sekce "Ke stažení" - většina programů je uploadována kvůli dobrým vlastním zkušenostem.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mam presne ten isty problem od pondelka a skusal som vsetko.Nainstalovat od starsich verzii Skype az po aktualnu,cistenie registrov,vypnutie antiviru aj firewallu,reinstal routera (DLink DFSL-2641B),nakoniec aj reinstal Visty v mojom notebooku a nic nepomohlo.Poradi niekto,co by som este mohol skusit?Neviem ci to ma s tym suvis,ale od tej doby mi dlho pripaja aj JustVoip,ten sa ale vzdy na treti pokus pripoji.Dakujem.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak neneviem co sa stalo,ale asi zakon schvalnosti.Po vsetkych uz spominanych pokusoch som dnes vzal svoj notebook do prace nasmu spravcovi.Este od rana som skusal vsetko mozne v nasej firemnej sieti,samozrejme to nefungovalo.Tak som dal nabit notas,nedalo mi to a este raz som to skusil a na moje velke prekvapenie jak Skype,tak JustVoip konecne pripoji a vsetko funguje ako ma.Zostava to pre mna zahadou,preco to skoro 2tyzdne neslo,stalo ma to kopec nervov,ale som rad ze konecne mozem normalne pouzivat Skype.Len dufam,ze to takto bude fungovat aj doma.Otazka ostava,ako dlho.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zajímavý případ. Že by provider, nebo servery Skype i Voip navzájem? :)) nebudu hádat, ale rozhodně je to zajímavý postřeh.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.