je řešení s e-mailem

Dobrý den,mám tento dotaz mám e-mail na quick.cz a stále mě chodí e-maily ze zahraničí nejde to ňákým způsobem zablokovat.Ten e-mail mám hodně roků a nechci si zakládat nový.
Moc děkuji za radu

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
zřejmě myslíte, že Vám chodí nevyžádaná pošta čili spam?

Obrázek uživatele sword

ano přesně o tom to je a přivádí mě to k šílenství :x

Obrázek uživatele Honza

Napadá mě si přesměrovat schranku do outlook express a použít nějaky firewall s aktivním spam filtrem

Obrázek uživatele sword

Honzo prosím Tě jak by se potom nechala v outlook express zálohovat pošta je to pro mě dost důležité v quick.cz pokud mě lehnul počítač tak tam poštu mám stále.
Moc děkuji za Tvůj ztracený čas s laikem.

Obrázek uživatele Honza

Nic se neděje,:)) nejsi sám koho takovýto problém trápí a spamu se není lehké zbavit, protože pokud už jsi jednou na seznamu, tak vlastně dostáváš takovéto zprávy pořád.
Takže už jsi používal Outlook a chceš z něho dostat zprávy? Nebo tam chceš veškerou poštu přesměrovat?

Obrázek uživatele sword

Jde mě o to pokud budu dostávat poštu do outlooku jak ji mám zálohovat pokud mě lehne PC

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den ..

Připojím se k vám, protože s tímhle mám zkušenosti. Ale moc jsem nepochopil z vaší zprávy, jestli myslíte zálohovat poštu v quicku nebo v pc ...
Pokud myslíte přímo v tom webovém rozhraní, tak tam se zřejmě po stažení do outlooku přesune do odstraněné pošty že?

V počítači lze samozřejmě poštu také zálohovat a to dvojím způsobem, ale to bych vám napsal později ...

Obrázek uživatele sword

Představuji si poštu zálohovat třeba na fleš disk,zkrátka pokud PC lehne ,abych si mohl poštu obnovit z flešky a nemusel tam zase dávat kontakty atd.
To je se mnou pořízení než se domluvíme.
Ještě jednou se za to omlouvám

Obrázek uživatele sword

A jest-li ještě můžu je možné z quiku.cz dostat poštu a kontakty do outlooku?Protože než to tam všechno dostanu tak půjdu do důchodu :))

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den přeji ...
Takže k té poště.
Základním krokem bude přesměrovat poštu do Outlooku. Zprávy, které bude chtít stáhnout do pc, jak jsem již psal, je potřeba přesunout do sekce doručená pošta, jinak se vám pošta myslím nestáhne z ostatních složek. Jen ze složky doručené.
Adresář kontaktů se v Outlooku tvoří sám při přijetí zprávy. Stačí na autora kliknout a dát "přidat do adresáře", pokud se tak při přijetí zprávy nestane. Ale všechny tyhle možnosti jsou v nastavení konfigurovatelné.
Zálohu budeme provádět následovně. Předpokládám tedy, že si budete chtít zálohovat celou poštu, tedy vám ukážu, jak vytáhnout z pc celé složky i s poštou doručenou, odeslanou, odstraněnou.
Vše je ukryto zde:
Dáte v Outlooku Nástroje -> Možnosti -> Údržba -> Složka úložiště
Naběhne vám nějaká adresa ve smyslu: "C:\Documents and Settings\XXX\Local Settings\Data aplikací\Identities\{B9EBDFD8-19F7-48C8-B163-8AABB41EAA39}\Microsoft\Outlook Express" Na této adrese se skrývá všechna pošta. V okně s adresou máte tři tlačítka - ok - storno - změnit. Pokud budete poštu archivovat často, stačí si cestu přesměrovat například do dokumentů a obsah tohoto adresáře tam nakopírovat. Pak si poštu stáhněte a roztřiďte dle libosti a pak můžete zálohovat pohodlněji.
Jen upozorním: Kontakty z adresáře si musíte vyexportovat zvlášť, ty se tuším takhle nedají přetáhnout. Takže Soubor -> Úpravy -> Export -> Kontakty (formát záleží na vás, doporučuji excelovský). Taktéž se nestáhne nastavení portů vašeho účtu. Ale v současné době myslím jde u každého poskytovatele tento konfigurační soubor stáhnout, takže to myslím není problém.

Obrázek uživatele sword

Jome moc děkuji tak jsem si to udělal podle Tvého návodu.Tak se uvidí.Ještě bych potřeboval vědět jest-li jde a jak by šlo nastavi pokud mě přijde e-mail,abych to viděl buď na liště nebo na ploše jde to nastavit.Pokud ano jak.Ještě jednou děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nemáte zač.

Bohužel vás musím zklamat. Tato služba je u vaší verze poštovního klienta vynechána. Tuto možnost mají až "novější verze" Microsoft Office Outlook, které upozorňují na zprávy, jako například když vám někdo napíše na ICQ - vyskočením okénka s textem. Express má jen upozornění zvukem, který přehraje po zdárném stažení pošty.

Možná by se to dalo vyřešit nějakým alternativním programem (pošťák na seznamu apod.), ale to bych se musel podívat a zkusit pro vás něco najít, takhle z hlavy skutečně nevím. Bavíme se o e-mailu na quicku, viďte? Docela by mě zajímalo, jak to tam teď funguje, protože pokud vím, quick jako takový už neexistuje, tuto doménu vlastní teď přední český mobilní operátor ....
Pokud se totiž rozhodnete pro ten alternativní "hlídač", budu potřebovat vědět, o jakém e-mailu se to bavíme ... :-)

Obrázek uživatele sword

Jome prosím tě v tom outlooku nemůžu najít údržba a složka uložiště(outlook2003). Já si teda zálohuji každou složku zvlašť je to pracnější,ale jde to také. Ta tvoje varianta by byla lepší.Najdu nástroje pak možnosti ale tu údržbu nemůžu najít.Děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár

sword wrote:
Jome prosím tě v tom outlooku nemůžu najít .....

Jé, tak to jsme si nějak nerozuměli. Já myslel, že máte express. Tak zde je to trochu jinak. Já mám tedy 2007, ale myslím, že je to podobné. Nástroje - možnosti - nastavení pošty - datové soubory a tam je ta adresa na ty všechny soubory, které je potřeba z archivovat. Myslím, že to bude nějak takto: C:\Documents and Settings\vaše_uživatelské_jméno\Local Settings\Data aplikací\Microsoft\Outlook\Outlook.pst

Jinak co se týče toho přijímaní e-mailu, tak již jak jsem psal, tak tento outlook umí automatické přijímání i s upozorněním. Stačí aby jste si všimla, že po spuštění outlooku se objeví ikona v "system tray", tak na ní stačí kliknout pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky si vybrat možnosti jako například: "skrýt při minimalizaci" a "zobrazit oznámení o nové poště" ... Pak si jen v nastavení zvolíte, po jak dlouhé době se má pošta stahovat a vše již by mělo fungovat, tak jak jste si přála ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.