Jak mít velký zážitek z filmů? (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,

na netu jsem narazil na jeden monitor, který mě doslova uchvátil. Je to 24palcový monitor LG Flatron W2486L-PF.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68097

Chtěl jsem se zeptat, co takový monitor vyžaduje za komponenty, abych na něm mohl v klidu sledovat filmy v kvalitě 1080p? Ptám se protože mám poměrně starý monitor, který nemá ani HD a nativní rozlišení 1400x900 a jen si zapnu nějaký ten film jen v kvalitě 720p tak mi processor vyletí pěkně vysoko a při 1080p to raději vypínám, jelikož mi CPU vyskočí na 90-100%.

O hry mi ani tak moc nejde, to se budou muset časem dokoupit komponenty, ale hlavně ty filmy no.

Předem díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jakákoliv grafika ze série HD4650 a výš nebo HD5000 a výš bude plně dostačující.. snad jen, aby ti to zmákla edska - aby měla PCIe 16x..

chceš doporučit konkrétní? kolik máš peněz? čekáš od ní i slušné zahrání?

Obrázek uživatele lancelot202

Ne to je v poho MB i GK by měli stačit a jestli ne, tak vím co dělat. Jen se ptám jestli to třeba nevyžaduje rychlejší CPU, protože jak už jsem řekl, když spustím nějaký film v dobrý kvalitě tak mi vyletí nahoru. Hlavně co se týče toho processoru ptám jestli stačí obyčejný dvoujádro nebo tam budu muset hodit alespoň Athlon x4.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kdepak.. máš právě problém v tom, že grafika nestačí.. je stará a neumí akcelerovat video.. nové grafiky ale umí akcelerovat video, aniž by jim to dělalo větší problém (zvládají klidně i 2 nebo 3 FullHD (1920x1080px) videa najednou, ty nejlepší pak až 12 FullHD videí najednou.. na jedné kartě.. navíc při tom nechávají procesor dělat to, k čemu je určený.. takře upgrade na novou HD4670 by ti dost pomohl..

Obrázek uživatele lancelot202

Aha a já si vždycky myslel když mi takhle vyletí CPU, že to bude ním.

K tak díky Tobias :???: