Inovace v informačních technologiích

Zdravím vás,
jsem studentem vysoké školy Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné a v rámci zkoušky, máme za úkol diskutovat na téma informačních technologií jaké jsou vaše vize o budoucnosti PC, mobilů, tabletů atd. a kterým směrem se budou podle vás informační technologie ubírat. Budu rád za každé vaše komentáře, názory a postřehy do budoucna.
Mokrát vám děkuji za komentáře.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak člověk blbne a sociální sítě rostou, člověk začíná chápat, že mu k životu stačí jenom pouhý smartfoun. I když je dost možné, že smartphony zaniknou, a místo nich bude kombinace smarthodinek s větším tabletem/padfonem.

Počítače jako takové se celkem zastaví, protože brzy narazíme na fyzikální limity (křemík už na ně narazil) a výkon neporoste. Jsou věci, u kterých ani paralelizovat nelze (a pořád je musíme dělat), takže procesory už 1000x výkonnější nebudou.
Však taky v roce 1990 rostl výkon ročně o násobky. Teď se za posledních 5 let výkon procesoru zvýšil leda o násobky procent. Alespoň dokud neobjevíme nové materiály, ale současná společnost má jiné problémy, jako třeba muslimskou imigraci, stárnutí populace a strach z jaderné války, že k nějakému supermateriálu asi nedojde.

Notebooky se díky stabilizacivýkonu počítačů pokusí dohnat co ztrácí, ale ani to kvůli fyzice nepůjde věčně.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.