FPS

Zdravím,
prosím vás, mám otázku. Mám nízké FPS, nebo co. Popíši vám svou situaci. Třeba hra se mi seká jen někdy, ale když pak chci třeba Frapsem něco nahrát, hra se mi začně neskutečně sekat a FPS jsou cca okolo 10. Ale to samé, např. když si přehrávám film a zkusím nahrát, FPS se sníží a seká se to. Co mám zdokonalit, nebo jakou komponentu do počítače koupit lepší, aby byly FPS vyšší?

EDIT by TOBiAS: po tvé první reakci bude téma přesunuto do sekce Grafický software, tak aby jsi věděl, kde hledat..

Obrázek uživatele MirekPluskal
[43925] FPS

Je třeba napsat:

1.Máte PC,nebo notebook?
2.Napište,jaký máte OS,konfiguraci počítače.
3.Prováděl jste nějakou instalaci programu?
4.Od kdy se tato situace začala projevovat?
5.Pro začátek projeďte počítač na havěť,vyčistěte registry,defragmentujte disky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[43926] FPS

pokud se "problém" s frapsem dříve nevyskytoval (na stejném počítači nahrávání fungovalo skvěle), tak to bude problém někde v systému.. pokud je to však příznak, který provází fraps od prvního spuštění, je to probém hardwaru, tedy slabý počítač..

záleží hodně na nastavení Frapse a na rozlišení obrazovky - záleží, který nahrávací kodek použiješ, protože pokud použiješ nekomprimovaný, vytváříš extrémní zátěž pro disk, který nestíhá a tak si FPS program uměle omezí.. pokud však použiješ kompresi, zatěžuješ naopak procesor, který tu kompresi musí v reálném čase počítat, když se má přitom starat ještě ho hru/video, má toho dost.. záleží na síle komprese, ale úměrnost kompřese a nároku na disk je nepřímo úměrná..

grafika také dostává jistou zátěž navíc, jelikož většina grafických karet takto neumí nahrávat, Fraps ji nutá posílat obraz podruhé nazpět, ale většinou ho grafika pro tuto potřebu musí vytvořit podruhé, takže vlastně dva na jednou což je samozřejmě poloviční snížení FPS..

teď hodně záleží, jak se Mirek ptal, jaké máš komponenty počítače, a to zejména procesor, grafická karta, operační paměť, pevný disk a monitor - u všeho chci názvy komponent, ne vlastnosti/rychlosti/velikost, to si vyhledám sám..

Obrázek uživatele TheALuminium
[43927] FPS

Mno, tohle je poměrně jednoduchá záležitost. Když nahráváte tak máte live recording videa ve zvolené kvalitě a je celkem jasné, že se vám FPS musí snížit. Na všech počítačích se sníží i mě s 4jádrovým procesorem. Na tom není nic divného, pak záleží na tom jak si nastavíte kvalitu nahrávaného videa :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.