bootování z usb a překrání biosu

ahoj :) neví někdo jak vytvořit flasku aby se z ní dalo jak bootovat disk tak abych z ní moh přeindtalovat bios

do windswsu se nedostalu takže bych to potřeboval natáhnout přímo přes bios že se přeinstaluje z flašky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

BIOS se nepřeinstalovává, ale přeflashovává... proč chceš flashovat BIOS? něco ti v něm nefunguje? nebo proč? stačí jen přeinstalovat Windows...

Obrázek uživatele McKaliki

aha potřebuju to proto že v biosu rychle utíká čás ale když se dotanu do windowsu tak mi nejde zvuk a vše je zrychlené čás internet hry atd... strašně to zatězůje Pc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no to je velmii divné.. vem si do ruky manuál k desce, flashování BIOSu je tam detailně popsané.. nebo si nějaké návody vygoogli...

Obrázek uživatele McKaliki

ok

Obrázek uživatele McKaliki

ahoj chci se ještě poradit bios mi nechce načíst disk takže ho nemůžu přehrát tak jsem dal možnost flash recovery ale i po třech dnech to nic neudělalo. baterku jsem také vyměnil ale stále mi to píše CMOS setting wrong takže už si nevím rady.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jaký disk ti nechce načíst BIOS? Jako že nefunguje bootování?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Když při náběhu vidíš hlášku CMOS setting wrong, je tam i Press F1 to enter SETUP, přesto i když nastavíš BIOS defaltně, problém přetrvává?
Já bych si tipnul, že bude nějaká vada na základovce, když čas je jak splašenej už v BIOSu, jaké jsou komponenty tvého PC?

Obrázek uživatele McKaliki

mám 3 x ram po 512 1 x video kartu Nvidia tx 550 T128 a disk 160 Gb pak DVD mechanika,CD mechanika a disketovku

ale začalo to tak že se mi zrychlil počítač tak jsem ho vypl a pak mi nešel nastartoval pak mi tu jeden poradil ať dám svorku masi zelený a nejblišší černý drát a když se mi nerozeběhne zdroj tak to není jím
takto s tou svorkou jsem to připojil na základovku a od té toby to takto startují (ale startét je jinak v pohodě zkoušel jsem ho dát do jiného Pc) ale na tomto nefunguje takže startuji přes vypínač na zdroji

jinak když ho teď zapnu tak napíše CMOS setting wrong i když jsem tam dal novou baterku tak to dělá to samé a když vjedu do biosů tak mi nechce načíst disk )ale jednou mi jej nečetlo a já se tam dostal od té doby nic)

ale co mi dělá starost je bios dám orvní možnost což je nastavení času atd tak ted čas je pořád zrychklený napočítáte do 5 s a uběhne asi tak minuta v tom biosu

Obrázek uživatele McKaliki

jedná se o disk sata 2 jinak potřebné infotnace jsou v předešlích témetech

Obrázek uživatele Michal Čížek

hod link v jakém předešlém tématu, kde se řešil tvůj problém. dle toho co píšeš, to bude dost záhadnej problém v základovce, už jen proto, že zapínáš zdroj tak podivně, ano propejený zelený a černý drát na zdroji ho nutí být pouze v aktivní činnosti, jak vůbec to PC vypínáš? Ten zdroj teda na jiném PC funguje naprosto normálně? Na té základovce bude nějakej zblázněnej oscilační obvod, od toho se odvíjí všechny ostatní frekvence, bych řekl, že je skoro zázrak, že ten PC nabíhá.
Disketovku můžeš odpojit, stejně jí nepoužíváš, RAMky dej jen 2 a to stejné dle štítku.

Obrázek uživatele McKaliki

http://www.pcporadenstvi.cz/node/13115

ten zdroj vipínam přes hlavníč vypínač na zdroji
zdroj je jinak v pohodě

ale ten startér ( co je vždy ze předu) ten na tomto pc nefunfuje ale na jiném jo

Obrázek uživatele McKaliki

ale co si pamatuji tak jsem na to Pc instalovat program (cheat engine) má sloužit k zrychlování online her ale nefungovalo to tak jsem to idinstalovat a po týdnu se zrychlil

Obrázek uživatele McKaliki

-- celý počítač

Obrázek uživatele Michal Čížek

Abych začal odpovídat na co se ptáš na začátku vlákna, boot flešku vytvoříš dle návodu co popisuje Tobias, jak to budeš mít hotové nakopíruješ na tu flešku vše z instalačního DVD, nebo z ISO souboru, nebo v programu win to flash co popisuji já.
http://www.pcporadenstvi.cz/node/12552
Co se týká flešování BIOSu, dočetl jsem se o varování (Bios version 3.9 Warning~ - Overclockers), jakou verzi máš ty? Tady by mělo být ke stažení BIOS i utilitka pro flešování http://www.msi.com/service/download/.
Psal jsi, že ten čudlík na bedně je rozbitej, pokud ho ted nepoužíváš, vytáhni ho z bedny a kup novej.

Obrázek uživatele McKaliki

mám verzi 3,31a

Obrázek uživatele McKaliki

počkej ale co mi to zatím pomůže když udělám boot z flash diku když se mi nechce načíst disk ?
spíš bych teď potřeboval jak přehrát bios (ale nedostanu se do windowsu)

Obrázek uživatele Michal Čížek

aha asi jsem to přehlíd, takže budeš potřebovat bootovatelnou flešku, postup stejný v odkazu, co jsem vejš avizoval, jakmile budeš mít bootovatelnou flešku, je jedno jak jí vytvoříš, třeba ten win to flash jí vytvoří a rovnou nakopíruje soubory, otevřeš tu flešku a smažeš vše co tam je, NE FORMAT JEN SMAZAT, prázdná fleška zůstane bootovatelná a stačí ti na ní nahrát novou verzi BIOSu s prográmkem, který by měl být v ZIPu, když to stáhneš ze stránek MSI.
Tady je postup jak to vypadá http://www.youtube.com/watch?v=U8IBbrYq61E
Budeme se teda ted zabývat flešováním BIOSu, jakmile se ti to povede, budeme pokračovat dál.
Tady stáhneš BIOS http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.msi.com/pr... , záložka: ke stažení/BIOS , toto rozbalíš a nakopíruješ na tu bootovatelnou flešku, dál pokračuj jak je uvedeno na videu

Obrázek uživatele McKaliki

http://www.youtube.com/watch?v=U8IBbrYq61E tak na to video jsem koukal
ale za 1) našel jsem ten command.com ale nevím kde vzít ty soubory pod tím command.com jak je to na flešce v tom videu a za 2. když dám save and exit setup tak se to sice z biosů odejde ale nic to nedělá a po chvíli se mi viypne obrazovka a tím pádem můžu vypnout pc a neboť mám problém stále s tím CMOS setting wrong tak se mi to vždy zas vynuluje sšechna práce ( po vypnutí )

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak na to musíme jít boot fleškou s DOSem.
Stáhni si toto http://www.home.karneval.cz/00105008/image/wmeboot.exe , na disku si vytvoř adresář DOS, spust wmeboot.exe a zaškrtni jen FILE EXTRACTION, dole najdi cestu k vytvořenému adresáři DOS a zmáčkni OK (do toho adresáře DOS se nakopírujou DOSovské soubory.

Dál si stáhni toto http://download.chip.eu/cz/download_getfile_cz_2606302.html?s=http://dl0... , vlož flešku do USB a spust ten program, v okně nahoře se ti zobrazí ta fleška, FILE SYSTEM nastav na FAT32, zaškrtni QUICK FORMAT a CREATE A DOS STARTUP DISK....., vyhledej cestu k adresáři DOS a klikni na START.

Tím se ti vytvoří bootovatelná fleška se systémem DOS. Na té flešce vytvoř ještě adresář např: BIOS, kam nakopíruješ ty soubory s BIOSem cos stáhl z netu a jestli neumíš chodit v dosu příkazama, stáhni si ještě toto http://www.slunecnice.cz/sw/volkov-commander/stahnout/ Na flešce vytvoř adresář VC, do kterého nakopíruj rozbalené soubory volkov comandera.

Pak ti stačí už jen nabootovat DOS z té flešky, jakmile nastartuje dos, napiš: cd vc odentruj a zase napiš: vc a zase odentruj, naskočí ti stařičkej commander, ve kterém vyhledáš adresář BIOS otevřeš a můžeš BIOS přeflešovat.

Obrázek uživatele McKaliki

jj díky .)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.