Zmizení položky odeslat -> příjemce pošty

Pokud jsem kliknul na soubor pravým tlačítkem, vyběhlo kontextové menu kde je nabídka odeslat -> a zde podnabídky: ZIP, Plocha, Dokumenty atd... Dříve tam byla i položka Příjemce pošty - toto odesílalo přímo soubory do Outlooku. Jelikož jsem chtěl, aby toto nebylo odesláno do MS Outlook ale do WINDOWS MAIL, změnil jsem asociaci přípony . mapimail. Což byla chyba, protože toto namá být s ničím asociováno - nyní se již podnabídka Odeslat do příjemce pošty neobjevuje. Nevíte, jak toto vrátit do původního stavu ??? při odesílání obrázků touto metodou šli měnit velikosti obrázků, což mi dost chybí...

Předem díky moc za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus obnovit system do doby pred timto stavem, pak by to mohlo byt dobry, musis ale vedet, od kdy se to deje a zvolit bod o nejakjej den predtim..

Obrázek uživatele Honza

Souhlasím, zkusil bych bod obnovy, když by to nepomohlo přeinstalace outlooku

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

preinstalace outlooku asi nebude tak snadna, to je totiz soucast oficu, pokud se enpletu, bude to chtit cely oficy znova..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

zkoušel jsem obnovení, kupodivu žádný bod nefungoval, prý nějaká nespecifikovaná chyba. :shock:

Office komplet odinstalován a přeinstalován - v tomto to není, situace stejná. :?

Jak říkám, jak jsem přiředil asociaci, šlo to do kytek....
Co mě napadlo, je nějak odebrat ze známých přípon tu .mapimail, ono by se to vytvořilo nejspíše znovu. ale jak to odstranit, nevím - možná z registrů.

Takže sleduji dále návody, snad něco zabere

Obrázek uživatele Honza

Ještě mě zajímá, jak jste změnil asociaci přípony?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nefunguje ani jednen?? to je blbe, a pokud nepomohla reinstalace, tak nevim, ale zajima me taky jak a kde jste tu priponu zmenil.. treba u nejakeho souboru nebo tak..to by se mzna este opravit dalo..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

takže ještě jednou, podrobně....

Soubor Mail Recipient.MAPIMail (umýstěný C:\Users\Jarda\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo\)
v tomto adresáři najdete i odeslání na plochu, zip, dokumenty atd...

Pokud jsem klikl na Odeslat -> Příjemce pošty data se odesílaly do nové zprávy v MS Otlook (pokud jste odesílali obrázky, dalo to na výběr velikosti obrázku - super věc)

protoža ale "Velký" MS Otlook nepoužívám, a chtěl jsem odesílat soubory do WINDOWS Mail, nejprve jsem tento nastavil jako "výchozí pro zpracování pošty".
Avšak stále to odesílalo do MS Outlook.
odinstaloval jsem MS Outlook - položka Odeslat -> Příjemce pošty tam byla, ale stále to do WIN Mailu neodesílalo - proto mě napadlo co změnit asociaci právě u souboru Mail Recipient.MAPIMail. (otevřít v programu....) pak to zmizelo úplně. Poté jsem zkusil odebrat asociaci, ale nabídka se neobnovila...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takze vy jste tedy pokud chapu zmenil pres co se ten soubor bude otvirat nebo co?? a on pak zmizel.. je to tak? to vam tedy fakt neporadim,... to semi este nestalo..

Obrázek uživatele Honza

Opravíme windowsy, pokud Vám nejde obnovit systém je to problém a může jich být i více, máte někde po ruce instalačku windowsu?

To Tobias - Nebudeme tady diskutovat o tom, co se bude dít, kdyby a až. Jest-li chceš založím Ti téma a budeme si diskutovat nebo mi napiš na icq, kde to třeba proberem, ale tohle nevede k řešení problému!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Sorry, že jsem se dlouho neobjevil.....

Instalačku win vista nemám, protože jsem je měl předinstalovány. Musím si ji někde sehnat ??? mám zkušenosti s 2000 a XP, vždy jsem si prováděl vlastní instalaci, po tom, co jsem četl, jak extensa a XP kvůli podpoře Sata disků blbne, zvolil jsem toto řešení....

Poznatek: mám na NTB 2 uživatele, na druhém uživateli toto funguje bez problémů.... napadlo mě, že svůj profil smažu a udělám znovu.... akorát se mi nechce znovu všechno nastavovat......

Obrázek uživatele Honza

No ono by pomohlo tedy ta přeinstalacem to smazání profilu je podle mě složitější

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Smazání profilu jde provést s archivací uložených dat.
Bohužel jsem trochu nepochopil, co vám v tom druhém profilu funguje! Myslel jsem, že jste dal outlook pryč, takže chcete tím naznačit, že vám tam jde to odesílání do Windows MAIL přes to kontextové menu, přesně jak jste chtěl? V takovém případě by stačilo překopírovat tu již zmíněnou složku SEND TO do vašeho profilu. Ale asi jsem to špatně pochopil ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.