Zdlouhavý start (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den,chtěl bych se zeptat co dělat při zdlouhavém staru systému.Při bootovací obrazovce Windows čekám tak 5min. a po naběhnutí systému cokoliv spustím trvá dosti dlouhou dobu než se otevře,stálé hrabání HDD.Msconfig upravený,CCleaner, Avast,Ad-Aware,Spyboot S&D,Spyware Blaster,Spyware Terminator,Hijack,CWS všemi projeto čisté.
PC-Intel Core Duo 3,00GHz,2GB RAM,windows XP OEM Home Edition,sp3.Děkuji za info.Martin.

Obrázek uživatele MirekPluskal

Dobrý večer.
Kolik programů se vám spouští po startu OS?Zkuste omezit spouštění těch programů,které nejsou bezpodmínečně nutné.Toto by vám mělo pomoci.Píšete,že by měl být počítač bez havěti.Zkuste tedy,co jsem popsal výše.

Obrázek uživatele Maťo

Po startu se mi spouští sedm programů-Rundll32 P17,ashDisp,dumprep 0 -k,NvCpl,nwiz,NvMcTray,ctfmon.Nevím zda nejsou opravdu nutné pro systém?Martin

Obrázek uživatele Maťo
[38110] Start

Prostě start systému příliš dlouho visí na startovací obrazovce kde je logo Windows,až když už jsem chvíli na ploše,až potom se spustí úvodní "znělka" Woken.Tedy s prodlevou 1min.Celkový start trvá i 8min.Mám v PC dva šuplíky na HDD a když jsem je před časem zapojil problém z dlouhým startem nebyl tak 14 dní a teď znova.Nezávisle na tom zda jsou HDD připojeny či nikoli.Tak nevím….

Obrázek uživatele MirekPluskal

Dobrý večer.
Těch programů po startu se vám spouští celkem v normě.Moje IT zkušenosti nejsou bohužel tak vysoké,takže mě už nic nenapadá.Zkuste počkat na vyjádření někoho zkušenějšího.Ještě mě napadla jedna možnost,před naběhnutím OS, mačkat klávesu F8 a spustit OS-poslední známá funkční konfigurace.

Obrázek uživatele tatik

Opravdu zvláštní. Mám sepsaný článek, jak jsem čistil jednojádrový notebook. Zjistil jsem, že největší vliv na zrychlení mělo zakázání nepotřebných služeb. Dále jsem viděl starší kousek, který nabíhal asi 20 minut. Na vině bylo instalování/odinstalování snad každého programu, který byl na CD z jistého počítačového časopisu.
U Vás ale předpokládám něco jiného. Takže
1. zkontrolujte PIO a DMA mód
2. udělejte memtest86
3. přiložte log z hijackthis

Obrázek uživatele Maťo

Tak zřejmě pomohlo odebrání IDE ATAPI řadičů jak jste mi poradil.Start 1:20min a programy se spouštějí hned.Memtest mi nešel spustit a log z Hijack This je zde http://www.pcporadenstvi.cz/node/10317#comment-38148 Děkuji Martin.[/url]