zatim nevím , kam vlastně patřím:-)

Zdravím,
asi před půl rokem jsem si všiml , že se moje PC začalo pravidelně sekat ( cca po minutě ).
Projevuje se to tak, že cca na 3 sekundy se zastaví šipka myši a zároveň se změní na kursor pro změnu šířky nebo výšky. Samotná myš se ale v tom okamžiku nezasekne, pokud s ní jezdím, vidím, jak pozadí reaguje na pohyb neviditelného kursoru. Také zvuk se zadrhává ( mp3 , filmy ).
Když jsem spustil task manager, zjistil jsem zajímavou věc – celkové procento využití CPU zobrazované dole je vyšší než součet jednotlivých procesů v manažeru úloh. Tj. v seznamech procesů je v jednom okamžiku u „Nečinných procesů systému“ třeba 95% , ale ve stavovém okénku dole je využití CPU 45%. A zase to probíhá v pravidelných cyklech s častými špičkami ve vytížení.

Zkusil jsem několik výkonnějších Task managerů a až Task Info mi vypsal kromě spuštěných procesů ještě: „Interrupt time placeholder“, který bere až 40% CPU
a „DCP Time Placeholder „ bere jen do 1% CPU.

Hledal jsem na netu a tam jsem se dozvěděl, že to může být kdečím:
- viry, spyware, nastavení ACPI , špatné drivery, různé programy ( AVG, M2Player…), USB porty.

Bohužel jsem si nepamatoval, co jsem instaloval jako poslední na PC, než se začlo sekat. Odinstaloval jsem a zpátky nainstaloval tedy všechny novější programy.
Viry a žádnou jinou havěť jsem taky nenašel.

Zkoušel jsem vypínát hardware a internet a zatím jsem nepřišel na přímou souvislost s ničím. Někdy to bylo lepší, ale nikdy to nepřestalo.
Zakázal sem skoro všechno kromě systémového disku a monitoru a nějakých věcí kterejm nerozumim :-) ( i myš jsem zakázal a jel sem jenom na klávesnici ).

Počítač (Pentium P4 – 800 ( zapnutý hyperthreading ), MSI - 875P Neo-PFISR, WIN XP) jsem měl původně v práci, tam jsem ho odpojil a přenesl ho domů.
V práci se nikdy nesekal, doma ze začátku taky ne.
V práci jsem měl 2 monitory, doma jenom jeden (?). V práci jsme měli doménu, doma jsem to měnil na domácí síť pro případ připojení 2. počítače ( a nejsem v tom úplně zběhlej ).
V práci jsme měli nějaký sledovací program a filtrování internetu ( ? ).
V práci jsme měli wifi – internet, doma mám UPC – kabel.

Chci se zeptat jestli lze nějakým postupem nebo pomocí programu najít přesnou příčinu?

Předem děkuji za tipy…

EDIT by TheALuminium: přesun do správné sekce

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den,
já bych tedy místo toho, že bych něco zkoušel povypínat apod., tak bych snad radši přeinstaloval celý systém :-) ale zkusíme se tomu vyhnout. Jakým antivirem jste testoval PC? Pak je potřeba ještě prověřit Malware, Spyware atd., takže programy jako MBAM, SpyBot S&D, Ad-Aware. Pak bych možná zkusil otestovat i paměti Memtestem, pro jistotu, i když zde chyba asi nebude. Nejdřív bych se soustředil na tu SW část.
A poprosím vás abyste si změnil název tématu například na "Sekání operačního systému".


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.