zamrzání klávesnice a touchpadu

Dobrý den,

mám problém se zamrzáním klávesnice a touchpadu u notebooku MSI GX620X (OS: Windows Vista Business). Mám jej 2 měsíce a poprvé jsem se pustil do rozsáhlejší práce, kterou jsem psal v MS Office 2007. Vždy, po přibližně polovině stránky mi zamrzne klávesnice doslova v půlce slova a zároveň i touchpad. Pokusil jsem se tedy PC vypnout tlačítkem pro to určené, ale v tom jsem zjistil, že je odpojen i celý horní panel (tlačítka pro Wifi, bluetooth i vypínání). Ani podržení tlačítka pro vypnutí nemělo za výsledek tvrdý restart PC. Tak jsem připojil myš přes USB a ta fungovala normálně. Tak jsem dal start-vypnout, ale odhlašovací obrazovka zůstala beze změny 20 minut, tak jsem vyjmul baterii.

Považoval jsem to za výjimečný stav, ale stejná situace se opakovala vždy při stejné činnosti 3x za 3 dny.

Předem děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
zkuste balík openoffice, nejsem si jist jestli je chyba zrovna v office....

Obrázek uživatele chemist89
[33750] re

...tato možnost mě také napadla a tak jsem ji odpoledne vyzkoušel, a mělo to za následek to samé - zamrznutí touchpadu a klávesnice, zkrátka k naprosto stejnému; pokud to pomůže, tak můžu říct, že v Linuxu k ničemu podobnému nedochází (zatím)

Obrázek uživatele chemist89

Po čase zkoumání tohoto problému jsem si všiml, že mi nikdy klávesnice ani touchpad nezamrzla, pokud jsem do Wordu ani Open Writeru nevkládal obrázky... pokud tedy jen píšu a píšu, tak se tato situace již neopakuje. jako řešení bych tedy viděl vkládat obrázky až posléze, což je trochu nepříjemné, ale dá se na to zvyknout...

Obrázek uživatele Honza

No po 2 měsících po koupi bych stejně zašel do servisu se potat, kde vidí problém... Protože pokud byla Vista nainstalovaná spolu s ntb, tak tam musí být určitá kompatibilita a záruka notebooku se vztahuje na vše.... Pokud by byl ntb koupen samostatně, tak by to problém byl...

Obrázek uživatele chemist89

NTB byl bohužel zakoupen pouze s freeDOSem, takže tato možnost moc nepřipadá v úvahu... ale výrobce doporučuje jako primární OS právě Windows Vistu...

Obrázek uživatele Honza

Stejně bych jim napsal alespoň mail, co si o tom myslí.... zda to půjde reklamovat nebo ne. Ještě bych officy odinstaloval, vyčistil registry, to samé i s open office a znovu nainstaloval jen open office.... čili shrnutí: po odinstalací obou aplikací, nainstalovat jen open office, půjde to ?

Obrázek uživatele chemist89

vyzkouším, děkuji za radu...

Obrázek uživatele chemist89

Tak jsem se pustil do práce, odinstaloval oba balíky a dal si chvíli přestávku. Restartoval jsem notebook a potřeboval jsem si napsat mail, který jsem nedopsal - stala se ta samá skutečnost - zamrzla klávesnice i touchpad. V té chvíli jsem se nalézal ve webovém rozhraní gmailu. Nyní aspoň vím, že s tím nemá OpenOffice ani MS office nic společného. Teď ještě napíšu mail MSI. Při hledání mailové adresy jsem si však všiml, že MSI vydala nový BIOS/firmware pro tento model notebooku. Nemůže se jednat o nějakou opravnou verzi?

Obrázek uživatele Honza

Vždy se jedná o novější verzi, co obsahuje opravené bugy. Pokud bys ji stáhnul, tak v textovém souboru bude většinou seznam změn s novou verzí. Pokud se to takhle zasekává rovnou bych jim napsal mail, ať se vyjádří, protože pokud se vypínájí kontrolky a notas nejde ani natvrdo vypnout tak vidím problém...

Obrázek uživatele chemist89

tak jsem jim psal a opakovaně mi doporučili, ať jim to pošlu do servisu... Když jsem jim však řekl, že v Linuxu se toto neděje, tak mi nejprve doporučili přeinstalovat Visty, tak jsem tak učinil a pár dní budu zkoušet... jsem opravdu zvědav! :-)

Měl bych možná ještě jeden takový dotaz mimo. To, že mohu mít více OS na jednom PC vím, ale mohu mít i více verzí Windowsu na jednom PC? Jde mi o to, zdali se nebudou jednotlivé verze mezi sebou "prát" o disk C:

Děkuji.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[33759] Zavaděč

chemist89 wrote:
Měl bych možná ještě jeden takový dotaz mimo. To, že mohu mít více OS na jednom PC vím, ale mohu mít i více verzí Windowsu na jednom PC? Jde mi o to, zdali se nebudou jednotlivé verze mezi sebou "prát" o disk C:
Děkuji.

Každý OS na vlastním partionu a nebude problém... ;) Je pak ale nutné mít upravený zavaděč, aby sis mohl dobře vybírat mezi nimi. (Linux pokud vím zavaděč upravuje při instalaci (pokud mu to dovolíš), takže by určitě přijal do nabídky i ostatní systémy.)

Obrázek uživatele chemist89

Jome, to vím, ale šlo mi spíš o to (na což jsi odpověděl také), zdali můžu mít vedle sebe Vistu a seWen. Zatím se o to pokoušet nebudu, ale kdybych se v budoucnu odhodlal, abych nemusel hned mazat Vistu... přeci jen disk s označením C: může být jen jeden, tak aby se kluci neprali ;-)

Obrázek uživatele Honza

Ja souhlasím s Jomem, pokud bude každý os na samostatném oddílu, tak nevidím problém, proč by to nemělo jít....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.