záloha registrů při přeinstalaci OS ?

Po přeinstalaci OS - WINXP -který mám na oddíle C: mně některé hry již nejdou spustit, přestože je mám nainstalované na oddíle D: disku, konkrétně Crysis a FarCry. Jiné hry . Mafia ap. jdou normálně jako před přeinstalací. Protože mně nebaví přeinstalovávat hry po instalaci OS donutilo mně to přemýšlet .Napadlo mně ,že to má souvislost s registry.
Dá se tomuto problému nějak předejít - třeba zálohou celého registru před zahájením nové instalace a posléze doplněním nebo přímo výměnou nového registru za původní zálohovaný ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, zálohovat registry se dá, ale nemám s tím zkušenosti, takže nevím, zda to opravdu pomůže.. zkus zálohovat přes CCleaner nebo Win Aso registry optimizer..

Obrázek uživatele tatik

Úplně nejjednodušší je příkaz regedit a odtud vyexportovat reistry. Pozor ale na to, aby jste nebyexportoval jenom nějakou část. Musíte být na tento počítač. Pak dáte jen importovat.
Ale ...
OS jste přeinstalovával z nějakého důvodu. Jedním nedostatkem je, že častým zkoušením různých programů se zanáší registry. Přeinstalací si je vyčistíte. Importem starých si zase balast zanesete zpět.
Jinak ještě k Vašemu problému. Ano příčinou jsou skutečně registry. Přeinstalací vymažete některé klíče a pak je problém se spouštěním programů. Nejen her, ale i třeba Word a pod. Registry se totiž vztahují k OS nikoliv k disku. Nevím, zda jste potřeboval přeinstalovávat. Nestačila opravná instalace (volba R)?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

někdy je také úproblém v hrami přidaných souborech ve složce win, nejčastěji se jedná o DX knihovny, ale spoustu her si tam dá i jiné soubory související s vykreslováním a přo řpeinstalaci tam nejsou a hra hází chyby, stačí soubory dokopírovat a vše jde, je to ale od hry rozdílné a většinou jsou na vině právě ty registry..

Obrázek uživatele JKADER

Díky za odpovědi,

Tatík:
OS jsem musel přeinstalovat, oprava by v tomto případě nestačila. Takže jestli jsem Vám správně rozuměl, musím použít celý registr z minulé instalace, ne jenom jeho část týkající se konkrétní hry ?
A asi se musí jednat o ten samý OS a service pack, jestli se nepletu?

Tobias:
To máš pravdu, přesto že mám např.Crysis nainstalované na D:, tak se mně na C: ukládá v dokumentech jakási složka této hry, která obsahuje např. Save dokončených misí, konfigurační nastavení hry a kdoví co ještě. Tu jsem si zazálohoval, a nyní po přeinstalaci OS a hry jsem ji použil a ejhle- nemusel jsem nastavovat grafiku ve hře ani rozložení kláves atd. a hru můžu hrát od poslední uložené mise.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, to je u her, které prodporují více samostatných profilů hráčů, každý má své nasatvení a to se většinou ukládá do dokumentů, ale některé hry seukládají k sobě do své složky..

Obrázek uživatele tatik

zkoušel jste se podívat do registrů přes příkaz regedit?
Hlavně nic nemažte, můžete si rozhodit celý systém.
Problém je v tom, že záznam týkající se např. hry se v registrech vyskytuje vícekrát. Zkuste si vyhledat záznam týkající se Vámi zmiňované hry. Kolikrát ho tam najdete?
Pokud nahrajete staré, poškozené nebo částečné registry, stane se Vám maximálně, že bude muset vše přeinstalovat. Nejen Windows, ale i hry a pod.

Můj názor je, že je jednodušší hry přeinstalovat než laborovat s registry a hledat klíče, které potřebujete¨. Zabere to více času.

Obrázek uživatele JKADER

Samo, v registrech jsem jako doma, proto taky tak často přeinstalovávám OS :))
Je tam toho tolik, že tomu snad nemůže rozumět ani MS. Problém je právě asi rozpoznat, která z položek registrů se týká té které hry. Asi se budu držet starého osvědčeného postupu - všechno znovu přeinstalovat - ostatně moje poslední kompletní přeinstalace mně zabrala jeden večer. Díky za reakce


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.