WinXP - PC nenaběhne do windows, zobrazí se chybová hláška:

Zdravím,

přítelkyni se povedlo si "něco" provést s počítačem. Ráno pustila pc, a konstatovala, že je pomalý, a dělá mu problém i internetový prohlížeč. Pak prý zkusila defragmentovat disk, ale operace trvala dlouho a dlouho stála na jednom místě bez pohybu. Takže defragmentaci ukončila a restartovala pc.
Počítač ale nenaběhne do windows a končí na jakési modré obrazovce s chybovou hláškou, která vypadá nějak takhle:

___________________________________________________________________
Systému se nepodařilo uložit data souboru :

Data byla ztracena. Chyba pravděpodobně způsobena selháním hardwaru počítače nebo síťového připojení. Pokuste se uložit sobour jinam.¨

C :\ WINDOWS \ Prefecht \ LOGONUI. EXE - 0AF22957.pf.
\ SPOOLSV.EXE - 282F76A7.pf
\ WUAUCFLT.EXE - 399A8E72.pf
\ Winprinter.exe - 11A8A4F5.pf
\ BJMYPRT.EXE - 18781E4F.pf
\System 32\catRoot \ { F750E6C3 - 38EE - 11D1-85E5 - 00C04FC295EE }

C:\ Document and setting \ all users\ data aplikací \ alvil software\avast 5 \ log.db.

C:\ program filles \ alwil software \ avast5\setup\avast.setup

C:\ $Mft.
____________________________________________________________________
Inkriminované soubory se nezobrazily v jedné hlášce najednou, napsal jsem sem všechny, které mi přítelkyně napsala, že se zobrazovaly v následujících dalších chybových hláškách, když klikala na "OK" pořád dál.

Počítač mi doveze ráno, já bych jen chtěl vědět něco dopředu. Řešil jsem už spoustu závad, ale s touhle jsem se ještě nesetkal, tak prosím o radu kohokoliv ochotného.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, vypadá to, že je nabouranej HDD, nebo napaden virem či prostě má dosloužíno (výrobní vada např. nebo časté výpadky proudu). Je možné, že to vyřeší jen formát a nová instalace OS.
Nejdřív se pokus natartovat v nouzáku a pomocí HD Tune sem hodit obrázky ze záložky HEALTH a ERROR SCAN. Pokud se to nepovede, dej HDD do jiného PC a tam udělej kontrolu.

Obrázek uživatele Maverick24

Tak počítač jsem pustil. Při spuštění se sám spustil check disk. Opravoval spoustu chyb a jakési "osamocené soubory" což mi nic neřiká. Po restartu mu trvalo celkem dlouho, než se uvedl do použitelného stavu. Ale žádné chyby se nezobrazovaly. Hned jak to šlo jsem se podíval na využití procesoru, pamětí a seznam procesů. V procesech nejede nic nepatřičnýho, ale zarazil mě proces "Nečinné procesy systému". Má 99% využití procesoru, což je pro mě dost neuvěřitelný. A stále se to pohybuje kolem. Mám podezření na virus.

Obrázek uživatele Maverick24

Dobrý. Tak jsem zjistil, co znamená vytížení procesoru u procesu "Nečinné procesy systému". Graf vytížení procesoru se pohybuje mezi 0 - 10%. Ale počítač je stále hrozně zpomalený, seká se video při přehrávání a i zvuk. Nějak nevím, co s tím..

Obrázek uživatele Michal Čížek

To dělá HDD, dělal jsi ten test HD Tune? Pokud máš jiný disk vyměn ho a uvidíš rozdíl.

Obrázek uživatele Maverick24

Tady jsou obrázky z HD Tune

Obrázek uživatele Michal Čížek

Je to jasný HDD vyhodit.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.