Windows XP - nemohu se přihlásit

Ahoj lidi,
mám problém, s nímž si přesně nevím rady - Mám v PC 2x nainstalovaný Windows XP, momentálně píši z toho, kde mám méně uživatelských aplikací (takový nouzový win), neboť druhý (hlavní) win začal stávkovat.. Jde konkrétně o toto: měl jsem chvilkově vypnutý antivirus (konkrétně používám norton internet security 2011), když jsem instaloval jeden program.. Ten však, což jsem netušil, měl v sobě zjevně vir a do C:/documents and settings/(user)/system a do C:/documents and settings/(user)/winboot se mi soubory svchost.exe přepsaly tím daným programem.. Výsledkem bylo, že se mi tento program po zapnutí windows stále spouštěl a Norton mně stále otravoval upomínkami, že jej smazal a opravil (nicméně ne nadobro).. Proto jsem tyto dva soubory svchost.exe smazal - poněvadž vím, že je to aplikace, která zajišťuje chod windows, nejsem si jist, zda je problém zde, či zda je problém, že jsem tyto 2 aplikace zakázal v startup control panel.. Nicméně vše fungovalo až do doby, co jsem restartoval PC.. Windows se totiž nyní normálně rozjede, normálně zadám heslo a přihlašuji se, ale po chvilce zobrazení prázdné plochy (jen modrá obrazovka - modrá plocha) se mi zase objeví přihlašovací obrazovka s "ukládání nastavení", "odhlašování".. dál se nedostanu..
Lze nějak s pomocí druhého win, z nějž právě píšu, či s pomocí práce v BIOSU nějak obnovit funkčnost hlavního windows?
Předem všem děkuji, doufám, že je text srozumitelný..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nabootuj instalačku XP a zkus opravit instalaci..

Obrázek uživatele DenyKr

no problémem je, že možnost opravy instalace (ve smyslu R, apod.) mi instalátor od jisté doby (možná po přechodu na SATA zapojení - mám starou základovku a tak to dělá problémy) nenabízí..
EDIT: zvláštní.. našel jsem jiný způsob, jak provést opravu, jenže při instlaci mi to vyhodilo chybu že soubor a36d4xxc.sys nebyl nalezen.. tak jsem poté dal přímo nabootovat CD, nicméně vyhodilo mi to stejnou chybu a nebootlo se..nikdy mi to neudělalo, trochu nechápu, co to má znamenat :x

Obrázek uživatele Jiří Moos

Byl by velký problém provést přeinstalaci - tedy formát disku a čistou instalaci? Je nutné zvážit, kolik máš na tom systému nainstalovaných programů, ostatní zazálohuješ..

Nebo zkus jiné instalační CD..

Obrázek uživatele DenyKr

Bohužel jsem nakonec opravdu musel udělat formát a instalovat znovu.. Zkusil jsem právě i jiné instalační CD, konkrétně jsem si stáhl CD z originální distribuce a chtěl jsem použít své sériové číslo, no bohužel, ani to nefungovalo.. Možná vinou viru, blblo to opravdu divně.. Koneckonců nic nebylo nenahraditelné, protože vše podstatné mám jinde.. Jedinou nenahraditelnou věcí bylo nastavení Equalizéru, které jsem měl přesně na míru své reprosoustavě (jsem takový audiofil).. Poněvadž jsem se do windowsu (do složky) dostal, zálohoval jsem všechny soubory, náležící zvukovce, které jsem našel.. Nyní při zkopírování vidím, že se nastavení EQ ani tak neobnovilo, což je docela problém, s tím však už nic neudělám.. Tohle mně fakt dost štve :o

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ono zálohování je samo o sobě tak trochu umění, je důležité si u některých programů na internetu nebo jinde přímo zjišťovat kam ukládají své konfigurační soubory. Věc podobného rázu se mi také stala a není to nic příjemného, člověk si dá podruhé pozor, ale ani to někdy nepomůže..

Obrázek uživatele DenyKr

To máš pravdu.. Největším paradoxem je, že jsem si zrovna předevčírem říkal, že si aspoň obkreslím z monitoru ono nastavení, co kdyby náhodou.. A hle, hned to přišlo.. z toho by mně zkrátka kleplo.. Hledal jsem na internetu, radil jsem se, hledal jsem programy, které by mi nalezly součásti v registrech, no, marně.. No co, stane se :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.