windows vista 64bit - všetko mrzne

Dobrý deň,
rada by som sa opýtala,v čom je problém.Včera som rozbalila nový pc,spustila a po neakej dobe mi všetko zamrzlo - veškeré otvorené okná nešli dať na lištu,ani zavrieť a veci na ploche taktiež nereagovali,ani štart,proste všetko bolo zamrznuté.Reštartovala som pc,veci šli a po chvílke zase všetko zamrzlo.Tak ssom opať nainštalovala windows vistu 64bit,ale opať to všetko mrzlo.Momentálne mi to funguje,ale v momente ak dám prehliadač na lištu,tak už ho neotvorím.Programy ,ktoré som nainštalovala sú - nod 32,msn messenger a skype.Nič iné som do pc nenainštalovala a nič zásadné s pc nerobila.Prosím viete mi poradiť?Vopred vám veľmi pekne ďakujem za pomoc.

S pozdravom
Sofia

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dobrý den,
to vypadá zjevně na nějaký HW problém, tudíž napiš nám sem konfiguraci PC, a podle návodu otestuj Ram paměti počítače (viz homepage/ návody)
stahni si také program na změření teplot (Eveerest 2.2 nebo GPUz či CPUz) a vypiš sem teploty systému hned po startu a pak po co nejdešlí době, než počítač zmrzne.
předpokládám, že počítač je nový, tudíž ještě v záruce, takže nemůžeme do počítače příliš zasahovat pokud problém neobjevíme a pokud ho objevíme a bude to HW problém, nezbyde Ti nic jiného, než reklamace.

Obrázek uživatele sofia888

ďakujem za odpoveď.Pokúsila som sa stiahnúť everest,ale neviem odkliknúť "spustit",takže ho žial nenainštalujem.Všetko je zamrznuté,nikde ma to nepustí a nič neotvorím okrem exploreru,ktorý mám otvorený,ale v momente keď ho dám na lištu,tak už ani ten neotvorím.Takže si myslíte,že je to HW problém?PC je nový,takže s reklamáciou by nemal byť problém,ale dúfala som,že to nebude nutné. :(

Obrázek uživatele sofia888

ešte som zabudla napísať,že v nouzovém režímu,to šlo normálne.Nič nezamŕzalo,ale je pravda,že som v nouzovém režimu dlho nebola,takže netuším ako by to bolo po neakej chvílke.

Obrázek uživatele sofia888

Prosím vás,podarilo sa mi stiahnúť everest ultimate edition /trial version/,ale neviem aké údaje z toho potrebujete.Ja nie som v týchto veciach moc zdatná,prosím navéďte ma.ďakujem za trpezlivosť

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže, vyzkoušej ten nouzový rečim déle, zkus počítač trochu zatížit třeba nějakou náročnější hrou, nebo videem, pokud pujde vše v nouzáku bez problému, tak to nejslíš bude SW problém..
v Everestu otevři Počítač-Senzory a opiš (nebo vyfoť a nahraj) teploty co tam jsou..
pokud mrzne explorer pouze když jej zminimalizuješ a vše pouze, když to zminimalizuješ, vypadá to na chybu systému.. říkala jsi, že jsi ho přeinstalovala, co je to za systém a ServicePack?
projistotu vyzkoušej i ten memtest dle návodu

Obrázek uživatele sofia888

procesor - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200 + 2.21 GHz
paměť /RAM/ 2047 MB
typ systému : 64bitový OS

Teraz mi všetko funguje,ale pre istotu nedám explorer na lištu.
Otvorila som si správce zařízení a vidím tam výkričník u grafického adaptéru.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.