Windows se po spuštění sekne (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, potřeboval bych poradit při spuštění Windows se počítač sekne a musím ho restartovat, někdy se restartuje sám a oběví se modrá obrazovka, takto to jde i několikrát za sebou, když se konečně Win. rozběhne a neseknou se tak se oběví malé okénko kde je napsáno:GET CLOCK FIAL a pod tím je Couldn't Load Device Driver, a Win. už funguje normálně. Prosím o radu předem děkuji.

Obrázek uživatele TheALuminium

A stávalo se to i dříve? Nebo se to děje stále?

Obrázek uživatele cicap

Ne dříve to bylo v pořádku děje se to asi tak týden.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nemáte náhodou základní desku Asus a grafiku Radeonku? A jaký máte zdroj?

Obrázek uživatele TheALuminium

Týden a dělal jste předtím něco zásadního? Myslím tím výměna HW nebo instalace SW?

Obrázek uživatele Lynx

Hmmm... Předpředevčírewm se mi stalo to samí, nechal jsem zaplé stahování a šel normáln+ do školy. Přišel jsem domů a počítač byl úplně zamrzlej ale totálně. Tak sem si řekl že to restartuju. Od té doby již Win nikdy nenaskočil vždy BSOD s nějakou chybou UNMOUNTABLE_(dál si to už nepamatuju :'( )

Vyřešil sem to reinstalem nic nepomáhalo ani do konzoly zotavení se nedalo dostat. Nevím jestli to je nějaký zvláštní druh nabourání do počítače (určitě byl smazán jeden soubor (načítací obrazovka nebo něco takovýho podle chyby)), ale nevidím důod proč by někdo nebo něco chtělo nějak smazat soubory v mém pc (myslím ty windowsovské). Do měho počítače se asi dostali přes otevřený port ve firewallu a přes mojí IP adresu která byla přes stahovacího klienta videt...

Nicméně reinstal určitě pomůže...

Obrázek uživatele cicap

Počítač je asi měsíc starý ale před tím týdnem sem tam instaloval service pack 2 tak možná že to bude tím.Jinak základní deska:MSI K9N4 Ultra , 2x 1GB Ram, Grafika: ASUS EAX 1950 pro 256MB, Procesor:AMD Athlon 64 X2 4600+, zdroj 400W.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Neinstaloval jste nějaké ovladače ještě? Skutečně jen tu SP2?
A NET. framework máte? Zkuste se kouknout na aktuální ovladače ke grafické kartě + na ten NET. framework ....

Obrázek uživatele cicap

Tak jsem tam nainstaloval ten NET. framework a ještě sem si stáhnul ovladač ke gr. kartě a zdá se že už je to v pořádku zatím to funguje normálně tak snad. dík za rady.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Výborně, tušil jsem, že to bude v tom Frameworku ...

LOCK