Windows nechcou nastartovat

Dobrý den,
při zapínání počítače se mi ukázala obrazovka "Zotavení systému windows z chyb" , dal sem možnost "Spustit system windows obvyklým způsobem" ale při načítání systému se to seklo a restartovalo, znova se objevilo zotavení a znova restart, tak mi to dělá pořád dokola. Když sem dal Nouzový režim, načítání položek se seklo na crcdisk.sys a opět se to restartovalo. Už jednou sem se s tímhle problémem setkal, jenže tehdy problém sám po pár hodinách zmizel, teť už přetrvává dva dny. Pokud víte co udělat, aby systém opět bez problému nastartoval, pora'dte prosím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevybavuješ si, proč by to mohlo dělat - co jsi dělal, než jsi PC naposledy vypnul a vypnul se vpořádku?

zkusil bych opravnou instalaci systému..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No právě že já nic nedělal takže myslím že počítač nemá žádný důvod takhle blbnout. A jako celkem laik sem se chtěl zeptat, jak mám tu opravnou instalaci provést? Mám ho pouze nabootovat z instalačního cd? A ještě sem se chtěl zeptat jestli je při téhle přeinstalaci nutno naformátovat onen harddisk, na kterém se system nachází, protože jsou na něm důležitá data a tak bych ho formátoval jen velmi nerad.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

právě že formátovat se v tomto případě nemusí..

opravná instalace se provede snadno - nabootuješ z CD a když se to spustí, dáš R - opravit - je to tam napsané.. a budeš postupovat podle toho, co ti to řekne..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem udělal tu opravnou instalaci, a restartoval sem to. Počítač se normálně zapínal, tam kde se to vždycky seklo to proběhlo normálně, jenže když se měla načíst přihlašovací obrazovka, objevil se kurzor (už ve standartním rozlišení) ale zbytek obrazovky zůstal černý. Když dám nouzový režim, opět se načítání sekne u drivers/crcdisk.sys

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak mě napadá jen hodit disk jinam, zálohovat data, formát a reinstall.. může se jednat o nějaký vireče, který způsobil v systému změnu, se kterou si ani opravná instalace neporadila..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohužel nemám po ruce jiný počítač, stačilo by do toho samého počítače dát jiný HDD a nainstalovat windows tam? Nestalo by se nic s tím prvním HDD na kterém mám hromady dat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, můžeš zde systém dát na jiný disk (ten původní raděi vyndej), pak jej tam dáš, stahneš data a naformátuješ.. a nainstaluješ systém na ten původní...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.