Windows CE 6.0 na Netbooku...

Dobrý den,
po dlouhé době mám opět takový menší problém... :-)

Známá si pořídila starší Mini Netbook značky JAY-tech 9901 z Německa (v okolním světě se tento přístroj údajně jmenuje WonderMedia WM8505) na kterém je nainstalován operační sytém Windows Embedded CE 6.0! :!: Systém je samozřejmě legální, všechno šlape jak má, ale je tu jeden takový malý detail, celý OS je pochopitelně v Německém jazyce... :))

No a v tom je právě ten problém, takže otázka zní, co s tím? Lze tento systém nějak počeštit? Jak na to? Nebo doporučujete downgrade? Případně upgrade? Na co? Linux by známá asi nesnášela moc dobře :mad: , koukal jsem ještě na CE 5.0, ale asi taky nic moc, nebo máme zkusit např. Windows Mobile? :-) Musím ještě předem podotknout, že v tomhle směru nemám ale vůbec žádné zkušenosti, a ani nemám radost z případné budoucí instalace OS přes SD kartu... :-( Ideální by bylo stáhnout něco rovnou do toho Netbooku přes stávající sytém... :))

Předem děkuji za veškeré vaše rady či postřehy... :???:

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nemám moc s Embedded verzema zkušenost.. Jaké má netbook parametry? Zkusil bych tam normálně dát XPčka.. Buď si půjčíš CD mechaniku přes usb od někoho nebo prostě stáhneš verzi pro USB a dáš si tam originální klíč..

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

Zdravím, díky za odpověď... :-) Mno nad XP jsem také pouvažoval, ale ten Netbook má procesor asi 133 Mhz a 128 Mb paměť RAM (později kdyžtak ještě upřesním), což mi přišlo dostatečné tak akorát na Windows 98... :)) Proto se spíše chci vydat tou cestou Windows Mobile, ale tam ani nevím jak je to s licencí a jestli by na tom vůbec ten OS mohl běžet, je to pro mne celé španělská vesnice... :-( Na nějakém Německém foru jsem se akorát dočetl, že hoši na tom používají nějaké Linux distro, ale v tomto případě se tudy ubírat nebudem... :? Ještě si s tím chvíli zkusím pohrát a když už opravdu na nic lepšího nepříjdu, tak nakonec asi řeknu známé ať se naučí Německy a bude fertig... :lol:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a kolik ten zázrak stál? za 6000 korun, což je nic, se dá koupit NORMÁLNÍ netbook s atomem a nijakou grafikou, nijakou gigovou ram, 50GB diskem, WiFi.. jen jestli vám stálo za to, ušetřit pár korun :eek:

bohužel žádné žkušenosti z žádným ze zmíněných systémů nemám a tohodle zařízení bych se ani nedotkl, nevím, jak bych tam vrátil CE6 kdybych ho zbořil..

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

WiFi to má taky... :)) ...ale tím to asi končí... :-( Stálo to myslím něco kolem 100 €uro v Nettu, ale známá to samozřejmě nekupovala nové, už to má něco nalítáno... :-) Já osobně bych do toho asi taky nešel, co s tím když na tom nerozjedu ani tetris... :-) Ale jako taková větší databanka s nějakou formou Office, IE nevím kolik, přehrávačem videa, hudby a fotek a možností se kdekoliv kde je veřejná WiFi připojit na Internet to asi nějakej smysl mít může, tedy pro někoho...

8:-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.